Stellendam - Nabij de haven van Stellendam vlakbij de Haringvlietdam realiseert het Droomfondsproject Haringvliet een heel bijzondere natuurbeleefplek. "We zijn begonnen met de voorbereidingen voor de leg van een… reuzenei." Het Droomfondsproject Haringvliet wil niet alleen de deltanatuur in het Haringvliet herstellen en verbeteren, maar bezoekers ook veel meer laten genieten van de natuurpracht van het gebied. Lees hieronder verder.

"We willen bezoekers laten genieten van de natuurpracht en daarom leggen we vlakbij de Haringvlietdam - op een voor publiek gemakkelijk toegankelijke plek - een uniek ‘vogelobservatorium’ aan. Niet zomaar een vogelkijkhut, maar een heel bijzondere plek waar bezoekers de natuur in het Haringvliet van dichtbij en op een andere manier beleven. Het ontwerp van RO&AD en RAU Architecten is uniek in de wereld. We lichten hier alvast een tipje van de sluier op. Het vogelobservatorium wordt een houten reuzenei van twee verdiepingen. Het ei is te bereiken via een tunnel en ligt pal voor een nieuw aangelegd vogeleiland. Het ei wordt volledig ecologisch gebouwd en de toegangsweg, de tunnel en het ei zullen tal van natuurverrassingen bieden. Maar daarover later meer. Zoals het kuifje bovenop het ei…"

Op de foto ziet u Jan de Roon van Natuurmonumenten en Marijke van de Staak van Vogelbescherming Nederland. Samen met vrijwilligers hebben zij een wilgenlaantje aangelegd. Lees HIER het hele artikel op www.haringvliet.nu en bekijk alvast een aantal schetsen van hoe het ei eruit komt te zien...

Bron www.haringvliet.nu