18 december 2017, Goeree-Overflakkee - RTV Slogo (Stichting Lokale omroep Goeree-Overflakkee) heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week leest u hieronder, evenals de frequenties op uw televisie.

De nieuwe items van deze week zijn:

  • Legends of Rock Ouddorp: Zaterdag 28 oktober vond in de Dorpstienden in Ouddorp Legends of Rock plaats. Op deze muzikale avond waren er optredens van Voltage met Dave Vermeulen, Way Beyond, de Classic Rock Show Amstel live en alles werd gemixed door Dj Thomm. RTV SLOGO maakte een registratie van deze avond en deze keer is het 2e deel van het optreden van Way Beyond te zien.
  • Beurs Energy Island G-O: Op vrijdag 8 en zaterdag 9 December was er de 2 daagse beurs Energy Island Goeree-Overflakkee. Tijdens deze beurs kun je jezelf laten inspireren en informeren over duurzame innovaties rond zorg, food- en woningbouwsector en mobiliteit. RTV SLOGO was erbij en maakte een verslag.
  • Politieverhalen in beeld- Deurwaarder: In deze serie krijgt u een kijkje in het leven van een agent bij de politie: 'En dan staan daar speelgoedbeesten en Suske-en-Wiske's. Alles gaat in dozen. En alles wordt afgevoerd.' Een gezin wordt de woning uitgezet. Ferry Lockhorst vertelt hoe het hem moeite kost om emotioneel afstand te bewaren.
  • In gesprek met Wethouder Markwat: Op donderdagavond 14 december 2017 stelde de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee budget beschikbaar voor de aankoop van Fort Prins Frederik in Ooltgensplaat. De gemeente is van mening dat zij door deze aankoop de exploitatiemogelijkheden van het fort kan verbeteren, waarbij het cultuurhistorische karakter en de monumentale waarden van het fort centraal staan. Dit met als uiteindelijk doel een mooi, uitnodigend en beleefbaar Fort Prins Frederik. Politiek verslaggever Jan van Gurp ging hierover in gesprek met Wethouder Markwat.

De vaste programma’s bij RTV Slogo zijn:

*De Huiskamer van Flakkee: Elke week ontvangt, vanuit locatie het Klein Handels Gebouw in Sommelsdijk, Presentatrice Rietje Barelds weer een nieuwe gast. Deze keer een gesprek met Willem Jan Kom waarmee er word terug gekeken op de omloop van Goeree Overflakkee. Kijk voor meer informatie ook op: huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09:00 en 21:00 uur.

*Rondrit: In deze video ziet u oudere beelden van ons eiland. De camera-auto heeft heel wat kilometers gemaakt over ons eiland. Geniet van de dorpen en dijken en zie wat er allemaal veranderd is in de loop der jaren. Wellicht ziet u bekende, maar ook onbekende straatjes voorbijkomen.

*Jeugdvideo: De uitzendingen worden dagelijks om 07:30 en 16:30 uur uitgezonden. In de maand November was er het grote Piratenfeest van Clown Jopie & Tante Angelique. De 20e fanclubdag in Alcazar Events in Puttershoek werd door honderden piraatjes bezocht. Ben jij ook naar deze jaarlijkse pret belevenis van de clown met het groene haar en zijn vrolijke tante geweest? Dan moet je zeker aflevering 1 van Piraten Pret bekijken. In deze eerste aflevering zie je alle kinderen aankomen bij de locatie.

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371. TV Analoog: 67+

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op www.rtvslogo.nl. "Volg ons ook op Facebook: Facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo."