Middelharnis - In Middelharnis, pal naast het recreatiestrandje "'t Hoad" aan het Haringvliet, vond een ontwerpsessie georganiseerd door ARK Natuurontwikkeling, plaats voor de toekomstige getijdenspeelplaats op die plek. Zo’n dertig volwassenen en kinderen in de leeftijd van zes tot elf jaar dachten mee over de wijze waarop hun favoriete speelplek aan de oever van het Haringvliet eruit moet gaan zien. Ook Bob en Fien waren erbij en dat willen ze graag met u delen. Lees hieronder meer.

Bob (9 jaar )

"Het was een spannende dag. We hadden eerst een grote tekening gemaakt.Hierop stond hoe we de speeltuin wilde gaan maken. Toen we bij het strandje aankwamen zagen we een grote witte tent en we renden er meteen naar toe.
Er waren veel andere kinderen en een mevrouw van Ark vertelde wat we zouden gaan doen.Eerst gingen we overal kijken waar de speeltuin mag komen en wat we er zouden kunnen maken.Later zijn we naar t strandje gegaan en er stonden allemaal bakjes klaar met stokjes, touw,blauw doek voor het water. Toen zijn we naar t strandje gegaan en hebben we allemaal een mooi voorbeeld gemaakt hoe wij de speeltuin graag zouden willen maken. Ik zou er straksHeel graag willen spelen als het klaar is. Maar dat duurt helaas nog een beetje lang! ;@(
Daaaag,"

Bob
-------------------

Fien (6 jaar)

"Er stond een grote witte indianen tent.Dat vond ik heel mooi.Ik wilde er graag heel snel heen om te spelen.Een lieve mevrouw vertelde ons alles over het water en vissen en planten.Heel leuk.We gingen door het hoge natte gras gelukkig had ik laarzen aan.Door de bosjes en brandnetels naar een watertje. Hier mochten we verzinnen wat we hier wilden gaan maken. Met een bootje of touw of een vlotje.
Later gingen we door de bosjes heen tussen allerlei hoge bomen en over prikkeldraad.Ome Bas helpte me eroverheen. We renden een berg op en konden heel ver kijken zelfs tot over het water. De lieve mevrouw vertelde dat dat het Haaringfliet heet.Hier zou ik wel een kabel baan willen maken, dat je dan lekker snel gaat en boven het water los laat. Hihi!
Ik heb op t strandje nog een mooie hoge schommel gemaakt van takjes en touw. Hier wilde ik ook over het water schommelen. Heel mooi en een beetje spannend.
Later gingen we nog de tent in en hebben we pop korn gebakken Met een bakje aan een stok met mais erin en dan boven een vuurtje houden. Dat was lekkerEn de leuke meneer van de patatzaak zei dat we allemaal een gratis ijsje mochten komen halen en dat was ook erg lekker. Ik hoop dat we snel kunnen gaan spelen, dan ga ik met mijn vriendinnetje.
Doeiii!"

Fien