Regio - De vierde editie van de Grevelingenweek van start gegaan. Een week vol activiteiten die iedereen op een actieve manier kennis laat maken met al het moois van de Grevelingen. Kom jij ook flamingo’s, paddenstoelen of zeehonden spotten? De week duurt tot en met zaterdag 21 oktober. Geniet mee! Lees hieronder meer.

Buitenlesdag
De Grevelingenweek opent op 13 oktober met een speciale buitenlesdag. Kinderen uit groep 5 & 6 van basisscholen op Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee leren meer over de natuur van de Grevelingen.
Onder leiding van IVN Natuurgidsen en boswachters van Staatsbosbeheer ontdekken ze bijzondere deltanatuur.

Ontdek de Grevelingen
Vanaf zaterdag kan iedereen zelf ervaren wat de Grevelingen zo uniek maakt. De gehele week zijn er verschillende activiteiten te beleven, georganiseerd door natuurorganisaties en recreatieondernemers uit het gebied.
Op zoek naar flamingo’s, op zeehondensafari of met een IVN-natuurgids banjeren op Bommenee.Of wat dacht je van de bijzondere excursie naar Veermansplaat, of een lezing over zeldzaam groot zeegras?
Na een activiteit, lekkere trek? Dan kun je bij een aantal ondernemers genieten van een speciaal samengesteld Grevelingenmenu.

Een overzicht van alle activiteiten vind je op: www.grevelingenweek.nl


Over de Grevelingenweek

De Grevelingenweek duurt van 13 t/m 21 oktober. De week is een initiatief van IVN Natuureducatie en wordt georganiseerd in samenwerking met Natuur- en recreatieschap Zuidwestelijke Delta, Staatsbosbeheer, Provincie Zuid-Holland en Provincie Zeeland.
De Grevelingenweek betrekt inwoners, toeristen, ondernemers en recreanten bij de Grevelingen.

Over IVN
IVN zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is.
Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid.
IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!