Sommelsdijk - Oktober is traditiegetrouw de Maand van de Geschiedenis. Dit jaar is het landelijke thema “Geluk”. Daarom organiseert historische vereniging De Motte in samenwerking met het Streekmuseum, de bibliotheek en het Streekarchief een workshop Archeologie. De workshop richt zich primair op kinderen tussen de 8 en 13 jaar. In overleg kunnen er andere doelgroepen worden bediend. Kinderen gaan met een metaaldetector op stap en gaan zoeken naar de overblijfselen uit de tijd van het thema. Lees hieronder verder.

Er zijn drie data met drie verschillende thema’s. 14 oktober (thema Napoleon), 18 oktober (thema Tweede Wereldoorlog) en 28 oktober (thema Watersnood). Start en eindpunt is het Streekmuseum Goeree-Overflakkee, Kerkstraat Sommelsdijk. Tijd: 12:30-16:00 uur.

Alles wat gevonden wordt, mag ook mee naar huis worden genomen! De kosten zijn €5,00. Ook is het mogelijk om alle drie de dagen deel te nemen. Kaartjes zijn te koop via www.leerenbeleef.nl of aan de balie bij de vestigingen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta.