Middelharnis - Donderdagmiddag 5 december 2013 ondertekenden burgemeester Grootenboer-Dubbelman en de heer van Wuyckhuyse & de heer Dreisch namens GreenHuus op het gemeentehuis te Middelharnis een anterieure overeenkomst voor het ontwikkelen van de eerste GreenHuus locatie op de Kabbelaarsbank.

Met het tekenen van deze overeenkomst maken beide partijen kenbaar de handen ineen te slaan om dit unieke concept te realiseren. Het duurzaamheidsconcept van GreenHuus trekt zowel veel nationale als internationale aandacht.

GreenHuus
In de toekomst zullen er op de Kabbelaarsbank een twintigtal verplaatsbare zelfvoorzienende ecolodges hun plek gaan vinden. De bijna 6,5 hectare grote locatie aan de zuidkant van de Kabbelaarsbank op Goeree-Overflakkee wordt zo de eerste locatie waar dit unieke hotelconcept wordt gerealiseerd. GreenHuus is gebouwd uit materialen die opnieuw gebruikt kunnen worden. Daarnaast is GreenHuus volledig zelfvoorzienend in energie en water. Fysieke aan- of afvoerleidingen zijn niet nodig. Het gebruik van de verschillende materialen en de onderdelen geven GreenHuus een innovatief karakter. GreenHuus werkt samen met verschillende partners van het eiland zoals Imabo Esselink, Topcasco en Delta Techniek.

De Lodges
In de lodges is het vooral terug naar de basis. Al is er de luxe van stroom en een keuken, verwacht geen airconditioning. Dat is ook niet nodig, de huisjes zijn zo gemaakt dat er een natuurlijke trek gecreeerd wordt. De bedoeling is dat men 1 wordt met de natuur.
Het eerste proefmodel wordt in april 2014 verwacht op de Kabbelaarsbank, achter Port Zelande. Daarna volgen op die locatie meer ecolodges en dan wordt het bij succes verder verdeeld in de regio. Zo zouden er ook op het strand lodges kunnen komen te staan. De animaties bij dit bericht spreken voor zich.