• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

75 jaar Concordia Ouddorp

75 jaar Concordia Ouddorp

Plaats: Ouddorp
Data: Zaterdag 10 maart 2012 15:00 uur
Zaterdag 10 maart 2012 20:00 uur
Zaterdag 19 mei 2012
Zaterdag 02 juni 2012
Zaterdag 10 november 2012
Vrijdag 21 december 2012


Dit jaar is het precies 75 jaar geleden dat er in Ouddorp een muziekvereniging is opgericht. Zaterdag 10 maart 2012 is er een receptie voor oud-leden en belangstellenden in De Dorpstienden in Ouddorp van 15:00-17:00 uur, waarbij u van harte bent uitgenodigd.

Het is niet zo dat daarvoor geen muziek werd gemaakt, want in de oude boeken wordt al over Muziekvereniging ‘Wilhelmina’ gesproken uit 1899, maar in 1913 heette de fanfare weer ‘Hosanna’ en in de twintiger jaren lezen we weer over fanfare ‘Juliana’, dus in die tijd was het beslist geen Hosanna. In de dertiger jaren was er zelfs helemaal geen muziekvereniging en tot onze schande moest bij de viering van het huwelijk van Prinses Juliana en Prins Bernhard zelfs hulp van buitenaf gevraagd worden. Dat ging de Ouddorpers te ver. Er moest weer een Ouddorpse muziekvereniging komen. En zo geschiedde,op 5 maart 1937 is fanfare ‘Concordia’ opgericht. Toen er een jaartje later een klein prinsesje, Beatrix, werd geboren speelde ‘Concordia’ de sterren van de hemel. En gelukkig bleef het nu wel goed gaan. In de oorlog stond uiteraard alles even stil, maar na de bevrijding kwamen de instrumenten weer uit de kast voor een emotioneel ‘Wilhelmus’. Zo ging het vele jaren goed, totdat in 1975 het ledental te laag geworden was om een fanfare in ere te houden. Maar weer werd naar een oplossing gezocht en veranderde de fanfare in een Brassband. En nu zit Concordia opeens in 2012 en zijn ze nog steeds een Brassband. 75 jaar lief en leed, met verschillende dirigenten, nog steeds enthousiaste leden, maar helaas ook veel leden ontvallen. Maar nog steeds het enthousiasme om door te gaan. Zo bestaat er naast de Brassband o.l.v. Dick van Oijen, nog een leerlingenorkestje en een blokfluitgroep. Natuurlijk staan er in dit jubileumjaar veel extra’s op het programma.
Aansluitend is dan ’s avonds ons jubileumconcert, m.m.v. zangeres Amber van Opijnen en zangeres Pieterke Kolff. Pau Heerschap zal tussendoor gezellige Ouddorpse verhalen vertellen. Verder dit jaar nog een kinder/jeugdconcert. Een Dinnershow met Big Band en last but not least, een optreden van Brassband ‘Rijnmond’.

Agenda
Zaterdag 10 maart: Receptie van 15.00-17.00 uur voor leden, oud-leden en belangstellenden en Jubileumconcert, m.m.v. Pau Heerschap, Amber v Opijnen en Pieterke Kolff. Aanvang 20:00 uur. Toegang gratis
Zaterdag 19 mei: Dinnershow met Big Band
Zaterdag 2 juni: Kinder/jeugdconcert
Zaterdag 10 november: Brassband ‘Rijnmond’
Vrijdag 21 december: Kerstconcert

Receptie en optredens vinden plaats in MFG Dorpstienden in Ouddorp. Welkom.

75 jaar Concordia Ouddorp 75 jaar Concordia Ouddorp