• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Goeree-Overflakkee schrijft in voor Roparun 2024

Gepubliceerd: Dinsdag 05 september 2023 om 13:06

Goeree-Overflakkee schrijft in voor Roparun 2024

Plaats: niet op G-O
Datum: Zaterdag 18 mei 2024 t/m Maandag 20-05


Goeree-Overflakkee - De Roparun is een jaarlijks evenement tijdens Pinksteren waarin duizenden deelnemers, in estafettevorm, lopen en fietsen in twee routes door Nederland. Zij finishen op de iconische Coolsingel in Rotterdam. De deelnemers, ook veel lopers uit gemeente Goeree-Overflakkee, halen geld op om het leven van mensen met kanker, waar mogelijk, draaglijker te maken. "Maak jij het verschil bij de 33ste Roparun?! Het is voor teams weer mogelijk om zich aan te melden. Het evenement vindt volgend jaar plaats van 18 tot en met 20 mei 2024. Lees meer >>

Roparun 2024

De Roparun is een estafetteloop die jaarlijks tijdens het pinksterweekend gehouden wordt. Het evenement heeft wisselende startplaatsen en finisht op de Coolsingel in Rotterdam. Een Roparunteam bestaat uit ongeveer 25 personen, waaronder maximaal acht lopers die ieder in estafettevorm gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan anderhalve marathon. De lopers worden ondersteund door fietsers, cateraars, chauffeurs, masseurs en andere teamleden. De Roparun bestaat uit twee routes van meer dan 500 kilometer. Meedoen aan de Roparun is niet alleen heel leuk, je maakt ook onvergetelijke herinneringen. Iedereen kan meedoen: familie, vrienden, sportclubs, bedrijven en verenigingen.

Betere kwaliteit van leven

Naast de sportieve prestatie zet een team zich door middel van acties in om geld op te halen voor het goede doel. Die acties bestaan onder meer uit het verkopen van loten voor de Roparun-loterij, maar daarnaast kunnen teams zelf ook ludieke acties bedenken; van het organiseren van een mini-Roparun op school of de sportclub tot het wassen van auto’s of het verkopen van oliebollen en chocoladeletters, iedereen kan iets doen. Het geld wordt uitgekeerd aan verschillende goede doelen in Nederland, België en Frankrijk die erop gericht zijn om het leven van mensen met kanker voor zover mogelijk te veraangenamen. De Roparun steunt jaarlijks tientallen doelen, zoals organisaties die haarwerken creëren voor zieke kinderen, de inrichting van hospices, vakantiekampen voor lotgenotencontact en informatiebijeenkomsten.

Startlocatie

De afgelopen drie jaar heeft het evenement volledig in Nederland plaatsgevonden, met Evenementenlocatie Vliegveld Twenthe de laatste twee edities als startlocatie voor zowel de noordelijke als zuidelijke route. De organisatie heeft de nadrukkelijke ambitie om weer, net als voor de coronacrisis, terug te keren naar een startlocatie in Frankrijk. Hiermee wordt er dus ingezet op één route vanuit Nederland en één route vanuit Frankrijk. Dat zou, bij groen licht, de zuidelijke route betreffen. Vanwege de Olympische Spelen in Parijs heeft dat nogal wat voeten in de aarde, maar de organisatie werkt er hard aan en overlegt hierover met Franse gemeenten. Als dat onverhoopt dit jaar nog niet lukt, starten beide routes weer vanuit Enschede.

Maak het verschil

Verzamel je familie, vrienden, buren, collega’s of leden van de sportclub en meld je aan voor de mooiste estafetteloop. Inschrijven kan vanaf dit moment tot en met 31 december 2023. Meer informatie en de aanmeldlinks zijn te vinden op www.roparun.nl/meedoen.

Goeree-Overflakkee schrijft in voor Roparun 2024