• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Musicalgroep RGO speelt spannende familievoorstelling De Zevensprong

Gepubliceerd: Maandag 22 mei 2023 om 12:44

Musicalgroep RGO speelt spannende familievoorstelling De Zevensprong

Plaats: Middelharnis
Data: Donderdag 15 juni 2023 19:30 uur
Vrijdag 16 juni 2023 19:30 uur


Middelharnis - Op 15 en 16 juni 2023 verzorgen 41 leerlingen van RGO Beroepscampus en RGO College de musical De Zevensprong. Een jaar lang hebben de leerlingen op school professionele dans-, zang- en acteerlessen gevolgd naast hun reguliere lessen. Half juni komt alles samen en tonen zij hun kunsten tijdens de musical. Iedereen is van harte welkom. Lees meer >>

De Zevensprong
De Zevensprong is een spannende familievoorstelling vol mysterie. Op een dag krijgt schoolmeester Frans van der Steg een brief van een onbekende afzender, een zekere Gr...Gr... In de brief staat dat hij de volgende avond wordt opgehaald door het rijtuig van de afzender. Is het een grap van de kinderen uit zijn klas? Op de bewuste avond verschijnt inderdaad een koets. Maar Frans vertrouwt het niet en stapt onderweg uit. Zijn uitstapplaats blijkt een zevensprong te zijn. Alleen… deze heeft maar zes wegen... Dit is het begin van een spannende voorstelling, waarin Frans, bijgestaan door zijn leerlingen en een groepje samenzweerders, de jonge Geertje gaat helpen die is opgesloten in het geheimzinnige Trappenhuis. De zoektocht naar een schat is begonnen!

Regisseur Jora Mohlmann en acteurs

Er is hard gewerkt op de dinsdagmiddagen na schooltijd, licht regisseur Jora Mohlmann toe. ”Het is altijd een heel grote klus om alles tijdig gerealiseerd te krijgen. Het is fantastisch om te zien hoe enthousiast de acteurs van de musicalgroep bezig zijn om straks een prachtige voorstelling neer te zetten.”

Leerling Amy Star van RGO Beroepscampus noemt het een uitdaging om twee personages met twee verschillende karakters in één rol neer te zetten. Amy: “Ik hou van toneel, en dans ook al heel veel jaren. Ik heb door het meedoen aan deze musical veel nieuwe vrienden leren kennen, maar ik heb ook vooral leren toneelspelen.” Mees van der Goot zit op RGO College en wist gelijk dat hij mee wilde doen met zo’n leuke groep. Samen met Duncan Wijnands speelt hij de rol van hoofdpersoon meester Frans van der Steg. De leerlingen geven aan dat het een spannende voorstelling is, maar zeker ook leuk is voor de kleintjes. De voorstelling is dus voor alle leeftijden. Iedereen is welkom, ook mensen van buitenaf. Regisseur Jora Mohlmann benoemt tot slot dat er een nieuw deel aan het origineel is toegevoegd. Het nieuwe deel is een verrijking van het verhaal. Reden hiervoor was dat de animo om mee te doen heel groot was, en dat de RGO van mening is dat iedereen die wíl meedoen aan de musical ook mee mág doen.

Met elkaar

Het leuke van het maken van theater op de RGO is, dat er voor degenen die niet willen acteren, maar wel graag meewerken aan de totale productie, ook mooie dingen te doen zijn. Zo werden onder leiding van docent Marian Krijgsman het decor en de rekwisieten van de voorstelling gemaakt door onder meer leerlingen van ISK en door leerlingen van het beroepsprofiel Bouwen, Wonen & Interieur op de RGO Beroepscampus. Zelfs de theatertechniek wordt door leerlingen verzorgd. Gelukkig zijn er ook altijd nog diverse (groot)ouders bereid om mooie kostuums te maken. Voor het regelen van de grime kon weer gerekend worden op RGO-collega Jeanette Nagtegaal en Patricia Bakelaar.

Data voorstellingen
De voorstelling is geschikt voor alle leeftijden. Op donderdag 15 en vrijdag 16 juni is iedereen van harte welkom. Aanvang: 19.30 uur. De voorstellingen vinden plaats in de aula van RGO College, Koningin Julianaweg 54, Middelharnis.

Toegangskaarten voor de musical zijn €8,- per stuk (voor leerlingen €4,-) en vanaf zaterdag 27 mei verkrijgbaar bij de volgende verkooppunten:

  • Keyzer Shoes & Trends Middelharnis
  • Boekhandel Dekker & van Esbroek Middelharnis
  • Primera Middelharnis
  • Per e-mail: musical@rgomiddelharnis.nl
  • Aan de deur
  • In de aula van RGO College

Wees er snel bij, want op = op!

Meer informatie

Meer informatie over kaartverkoop via www.rgomiddelharnis.nl/musical

Musicalgroep RGO speelt spannende familievoorstelling De Zevensprong