• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Optreden harp- en vioolleerlingen Diekhuus Middelharnis

Gepubliceerd: Zondag 21 mei 2023 om 10:31

Optreden harp- en vioolleerlingen Diekhuus Middelharnis

Plaats: Middelharnis
Datum: Vrijdag 02 juni 2023 19:00 uur


Middelharnis - Tijdens de voorspeelavond op vrijdag 2 juni 2023 is prachtige harp- en vioolmuziek te horen in de Rabobankzaal van het Diekhuus. De uitvoerenden zijn leerlingen van het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee. "Het Flakkees Strijkorkest is ook van de partij, en wel met een mooie vertolking uit het ‘Divertimento’ van Mozart..." Lees meer >>

Harpleerlingen Jan-Hendrick en Rianne Kieviet, broer en zus, spelen samen ‘C, D, E, wie speelt mee’. Voor Jan-Hendrick is dit concert zijn debuut. Rianne brengt ook ‘Für Elise’ van Beethoven ten gehore. Wat staat er nog meer op het programma? Steyn Visser speelt ‘Swingende Zevenslaper’ van Ghislaine Voorrecht, Jannieke van der Boom ‘à Toi la gloire’ van Händel en ‘Jeruzalem, Stad van Goud’ en Jaïra Posthuma en Dieuwke Struijk ‘Ik zal er zijn’ van Sela.

Ook het harpensemble treedt op. Dat bestaat uit alle leerlingen van harpdocente Ghislaine Voorrecht. Behalve de reeds genoemde leerlingen zijn dat Paul Nagtegaal, Gerlina Brakke, Nadine Kamp, Anne-Lynn van de Berg en Janine Steunenberg. Het ensemble speelt ‘London Bridge’, ‘O dear what can the matter be?’, ‘Scottish Medley’ van Joyce Rice en ‘Libellules’ van F. Pernel.

Vioolleerlingen Esther de Jong, Tade Broere en Nienke Noordam doen dit jaar A-examen. Deze avond spelen ze ‘Musette’ van Bach, het vioolconcert van O. Rieding en ‘Watermusic’ van Händel. Ook Puck van Beveren, Emma Korpershoek en Lenthe Schippers spelen prachtige stukken op hun altviool. Voor Donna Kieviet, Josephine Kroos, Liselotte de Geus, Betty Kunzewitz, Charlotte Smit, Sara Oosterom en Ines Goedegebuur is het de eerste voorspeelavond. Ze spelen onder andere ‘Hansje Klein’, ‘Tante Roosje’ en ‘Lied van de wind’.

De voorspeelavond begint om 19.00 uur.

Optreden harp- en vioolleerlingen Diekhuus Middelharnis