• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Rondwandeling: ontdek Rooms-Katholiek Achthuizen

Gepubliceerd: Woensdag 10 mei 2023 om 07:57

Rondwandeling: ontdek Rooms-Katholiek Achthuizen

Plaats: Achthuizen
Datum: Zaterdag 27 mei 2023 10:00 uur


Achthuizen - Het Streekmuseum vertelt graag eilandverhalen en organiseert op zaterdag 27 mei 2023 een rondwandeling door het kleinste, maar gezelligste dorp van Goeree-Overflakkee. Door de verhalen die worden verteld, komt de geschiedenis tot leven en zul je horen hoe het kan dat dit het enige volledig Rooms-katholieke dorp is! Lees meer >>

Vervolg

Samen met een gids een stukje eilandgeschiedenis verkennen is leuk en leerzaam. Voor eilanders en toeristen is dit een uitgelezen moment om meer te weten te komen over een kleine geloofsgemeenschap met een rijke historie.

Wat kom je te weten in deze rondwandeling? Je wordt meegenomen in de geschiedenis van het ontstaan van Achthuizen tot nu. Je zult horen wat het Rijke Roomse leven in Achthuizen inhield en waarom Maria écht bij Achthuizen hoort. Ook hoor je waarom Achthuizen zonder het Katholicisme nooit bestaan zou hebben.

Meedoen?

Op zaterdag 27 mei is om 10:00 uur de rondwandeling. Deze start op het kerkplein, Kerkstraat 1 en duurt ongeveer anderhalf uur. Een rondwandeling kost slechts €5,00 per persoon. De rondleider is de enthousiaste Tim Jochems. Inschrijven en betalen kan via de webshop van het Streekmuseum.

Rondwandeling: ontdek Rooms-Katholiek Achthuizen Rondwandeling: ontdek Rooms-Katholiek Achthuizen