• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Choral Evensong in Hervormde dorpskerk te Dirksland

Gepubliceerd: Woensdag 15 maart 2023 om 12:32

Choral Evensong in Hervormde dorpskerk te Dirksland

Plaats: Dirksland
Datum: Zaterdag 25 maart 2023 17:00 uur


17 maart 2023, Dirksland - Op zaterdag 25 maart aanstaande vindt een Choral Evensong plaats in de Hervormde kerk te Dirksland, waarbij de koormuziek wordt uitgevoerd door Vocaal ensemble Magnificat o.l.v. Mirjam van den Hoek. Het orgel zal bespeeld worden door Gertine Hoefnagel. Het is voor de zesde keer dat Magnificat een Evensong uitvoert. Lees meer >>

Vervolg

Het uitvoeren van zo’n Evensong past goed bij het kamerkoor, zingend in de traditie van de Renaissance. Een Evensong wordt tot op de dag van vandaag volgens een vaste orde gevierd in de Anglicaanse kerken. De prachtige koormuziek nodigt uit tot meebeleven en meevieren, deze keer in het teken van passiemuziek.

Het koor zingt o.a. het Magnificat en Nunc Dimittis van Herbert Howells en ‘Drop, drop slow tears’ van William D. Thompson. Een Evensong is breed toegankelijk, ook wanneer de luisteraar geen geoefende klassieke muziekliefhebber is.

Organisatie: "We nodigen u van harte uit om u tijdens deze Evensong, samen met Magnificat, te verwonderen over de schoonheid van de muziek."

De aanvang is om 17:00 uur en de toegang is uw gift.

Choral Evensong in Hervormde dorpskerk te Dirksland