• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Extra Watersnoodwandelingen door Stellendam én Oude-Tonge

Gepubliceerd: Donderdag 09 februari 2023 om 13:14

Extra Watersnoodwandelingen door Stellendam én Oude-Tonge

Plaats: Stellendam
Data: Zaterdag 11 februari 2023
Woensdag 22 februari 2023
Zaterdag 22 april 2023
Zaterdag 06 mei 2023


Goeree-Overflakkee - "We moeten blijven herinneren" Afgelopen zaterdag waren er maar liefst 60 personen die deelnamen aan de watersnoodwandelingen door Stellendam. Ook de volgende watersnoodwandelingen in Stellendam zijn volledig volgeboekt. Daarom heeft het Streekmuseum besloten extra watersnoodwandelingen te organiseren. Niet alleen in Stellendam, maar nu ook in Oude-Tonge. "Als je het niet zelf hebt meegemaakt, kun je het nauwelijks voorstellen..." Lees meer >>

Vervolg

Als je het niet zelf hebt meegemaakt, kun je het nauwelijks voorstellen: overal water! Geen straat meer te zien en alleen nog maar de zolders van de huizen die boven het water uitsteken. Goeree-Overflakkee behoort tot de zwaarst getroffen gebieden van De Ramp van 1953.

Daarom organiseert het Streekmuseum Goeree-Overflakkee in samenwerking met het VVV watersnoodwandelingen door Stellendam en Oude-Tonge.

De watersnood van 1953 heeft op Goeree-Overflakkee zeer veel levens gekost. “De impact was groot. Zoveel is nog niet verteld. Daarom is het goed om onze verhalen te vertellen en door te vertellen”, aldus het bestuurslid van het Streekmuseum.

Stellendam

De route door Stellendam loopt langs de kunstkruimels. Dat zijn tegels in het wegdek met een letter. Daarop is te zien de hoogte van het water ten tijde van de watersnood. Dit om de toevallige voetganger te doen beseffen wat het water deed en hoe groot de impact moet zijn geweest.

Mede aan de hand van foto’s vertellen de rondleiders Greta van der Wende en Jan van der Sluijs de gebeurtenissen. Ook wordt een bezoek gebracht aan de Nederlands Hervormde Kerk.

De wandelingen worden gegeven op 6 mei. Start bij het Wapen van Stellendam, Voorstraat 2.

Oude-Tonge

De route door Oude-Tonge is uitgezet door Chantal van Burg en Jaap van Nieuwenhuijzen en gaat langs de Zweedse geschenkwoningen, de koe van Oude-Tonge en de massabegraafplaats.

Koffie is bij deze route inbegrepen. De wandelingen worden gegeven op 11 februari, 22 februari en 22 april.

Inschrijven

Deelname kost in Stellendam: €2,50 en voor Oude-Tonge voor €5,00. Inschrijving gaat via de website van het Streekmuseum of via de museumwinkel in de Kerkstraat van Sommelsdijk.

De rondleidingen worden mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Zuid-Holland, voormalige Erfgoedlijn Goeree-Overflakkee.

Extra Watersnoodwandelingen door Stellendam én Oude-Tonge Extra Watersnoodwandelingen door Stellendam én Oude-Tonge Extra Watersnoodwandelingen door Stellendam én Oude-Tonge