• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

10e Tulpenwandeltocht op zaterdag 15 april

Gepubliceerd: Maandag 06 februari 2023 om 10:36

10e Tulpenwandeltocht op zaterdag 15 april

Plaats: Middelharnis
Datum: Zaterdag 15 april 2023 09:00 uur


Middelharnis - "Deelnemers aan de 11 km worden opnieuw vervoerd naar alternatieve startlocatie." Zaterdag 15 april 2023 staat alweer de 10e Tulpenwandeltocht door polders rond Middelharnis en omstreken op de agenda. Start en finish zijn dit jaar weer bij 'MSV&AV Flakkee' aan de Oostplaatseweg in Middelharnis. "De (lokale) goede doelen voor deze editie zijn Stichting KAIROS en de Voedselbank op ons eiland." Lees meer >>

Vervolg

De te wandelen afstanden tijdens deze editie zijn 11, 17,5 en 25 km. De 17,5 km en de 25 km starten vanaf 8 uur, de 11 km start vanaf 9 uur. De organisatie heeft drie prachtige routes langs de tulpenvelden uitgezet.

Ook bestaat er dit jaar weer de mogelijkheid om een fietsroute van 29 km te fietsen. Deze start tussen 11:00 en 13:00 uur, ook vanaf 'MSV&AV Flakkee'.

Om tijdens de route van de 11 km zo veel mogelijk tulpenvelden te kunnen bewonderen, worden de deelnemers aan de 11 km vanaf het terrein van “MSV&AV Flakkee” weer in stijl per bus vervoerd naar een tulpenrijkgebied nabij Manege Oostmoer in Stad aan het Haringvliet.

De deelnemers wandelen daar o.a. door kleurrijke polders en mooie natuur terug naar de kantine van “MSV& AV Flakkee”. Langs de route liggen minstens 9 tulpenvelden en de route voert niet of nauwelijks door de bebouwde kom. Deelnemers aan de langste afstanden komen uiteraard ook heel veel tulpenvelden tegen. Stempelposten worden deze editie ingericht bij Modelvliegclub SDGO, Manege Oostmoer, landbouwbedrijf Buijs en het Diekhuus. Op de stempelposten zal muziek te horen zijn en de molen van Sommelsdijk is op 15 april geopend en kan door deelnamers van de fietsroute worden bezocht. Na het lopen of fietsen is er de mogelijkheid om op het terrein van “MSV&AV Flakkee” een bos tulepen te kopen.

Vorig jaar hebben bijna 2000 deelnemers de route gelopen of gefietst.

Inschrijven en betalen is ook dit jaar weer online via inschrijven.nl en deelname bedraagt 5 euro per persoon. Voor kinderen t/m 12 jaar is inschrijven gratis. Dit is mogelijk vanaf 15 maart.

De (lokale) goede doelen voor deze editie zijn Stichting KAIROS (stichtingkairos.nl) en de Voedselbank GO (voedselbankgo.nl)

Een aantal sponsoren heeft aangegeven weer bij te willen dragen en de eerste vrijwilligers hebben zich reeds aangemeld. De organisatie is van mening, dat er weer vier gevarieerde routes zijn vastgesteld, waarbij natuur, gezelligheid en sportief bezig zijn hand in hand gaan. Er wordt gehoopt op veel deelnemers en lekker wandel- en fietsweer. De opbrengst van het inschrijfgeld en de sponsoring komt geheel ten goede aan bovengenoemde lokale goede doelen. We zijn te volgen op social media (Instagram en Facebook/Tulpenwandeltocht), hier verschijnen regelmatig berichten en de laatste nieuwtjes en weetjes.

10e Tulpenwandeltocht op zaterdag 15 april