• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Watersnoodwandelingen Stellendam 4 februari en 4 maart

Gepubliceerd: Woensdag 25 januari 2023 om 11:22

Watersnoodwandelingen Stellendam 4 februari en 4 maart

Plaats: Stellendam
Data: Zaterdag 04 februari 2023 10:00 uur
Zaterdag 04 maart 2023 10:00 uur


Stellendam - "Als je het niet zelf hebt meegemaakt, kun je het nauwelijks voorstellen: overal water! Geen straat meer te zien en alleen nog maar de zolders van de huizen die boven het water uitsteken." Goeree-Overflakkee behoort tot de zwaarst getroffen gebieden van De Ramp van 1953. Daarom organiseert het Streekmuseum Goeree-Overflakkee in samenwerking met het VVV twee watersnoodwandelingen door Stellendam. "Ook kunt u terrecht in het Haegse Huus voor een muzikale performance en filmbeelden.." Lees meer >>

De watersnood van 1953 heeft in Stellendam zeer veel levens gekost. “De impact was groot. Zoveel is nog niet verteld. Daarom is het goed om onze verhalen te vertellen en door te vertellen”, aldus het bestuurslid van het Streekmuseum.

De route door Stellendam loopt langs de kunstkruimels. Dat zijn tegels in het wegdek met een letter. Daarop is te zien de hoogte van het water ten tijde van de watersnood. Dit om de toevallige voetganger te doen beseffen wat het water deed en hoe groot de impact moet zijn geweest.

Mede aan de hand van foto’s vertellen de rondleiders Greta van der Wende en Jan van der Sluijs de gebeurtenissen. Ook wordt een bezoek gebracht aan de Nederlands Hervormde Kerk.

Inschrijven

Deelname kost slechts €2,50 en inschrijving gaat via de website van het Streekmuseum of via de museumwinkel in de Kerkstraat van Sommelsdijk. De wandelingen worden gegeven op zaterdag 4 februari om 13:00 uur en zaterdag 4 maart om 10:00 uur. Beide starten bij het Wapen van Stellendam, Voorstraat 2.

Wil je ook filmmateriaal bekijken van de watersnood op Goeree-Overflakkee? Bezoek dan 4 februari om 10:00 uur of 11:00 uur het Haegse Huus voor een muzikale performance en filmbeelden, Haagsestraat 4A.

De rondleidingen worden mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Zuid-Holland, voormalige Erfgoedlijn Goeree-Overflakkee.

Watersnoodwandelingen Stellendam 4 februari en 4 maart