• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Sinterklaas komt naar Ouddorp Duin

Gepubliceerd: Maandag 14 november 2022 om 10:26

Sinterklaas komt naar Ouddorp Duin

Plaats: Ouddorp
Data: Zondag 20 november 2022 12:00 uur
Zondag 04 december 2022 11:00 uur


Ouddorp - Dit jaar is er twee keer een Sinterklaasfeest in Strandtheater Houten Kaap op Ouddorp Duin. Op zondag 20 november en op zondag 4 december zijn alle kinderen van harte welkom! Op zondag 4 december rond 12:00 uur zal de Sint zelf ook op bezoek komen. Verder ziet het programma er als volgt uit, lees meer >>

20 november: pietenfeest!

Op zondag 20 november wordt er gestart met de voorstelling: ’Een kist vol Sintliedjes van Apenoten. Speciaal voor de sinterklaas periode heeft Apennoten een vrolijke voorstelling vol met sinterklaasliedjes gemaakt! Er zijn liedjes die je misschien al kent, maar ook hele nieuwe Apennoten-Sint liedjes! Wat is er bijvoorbeeld aan de hand met al het snoepgoed? Alle pepernoten en speculaasjes zijn verdwenen! Zoals elke voorstelling van Apennoten is de Sintshow ook weer heel interactief. We gaan samen muziek maken, want naast pepernoten zijn er natuurlijk ook muzieknoten! De kinderen mogen lekker meezingen en dansen. En wat zit er toch in die kist?

In de show komen allerlei liedjes voorbij uit het programma Apennoten dat op NPO Zapp te zien is. Deze nummers worden in een kleine bezetting gezongen door Nienke, en begeleid op piano, gitaar en ukelele. De kinderen uit het publiek kunnen met élk liedje meedoen. Hoe? Bijvoorbeeld door mee te zingen, een instrument te bespelen of te dansen.

Direct na de voorstelling, om 12.00, 13.00 en 14.00 is er tijd voor de Chocoworkshop: chocoladeletters maken en versieren. Om 14.00 uur kan je ook weer gezellig meespelen met de Pietenbingo.

4 december: bezoek van Sint

Twee weken later, op zondag 4 december, is het weer feest in het theater. De dag start om 11.00 uur met de kindervoorstelling: ‘Pakjespaniek’, marionettentheater van theater Lapstok.

Sinterklaas vindt dat het tijd wordt dat Piet Paniek ook eens pakjes gaat bezorgen. Pepernoten strooien kan hij als de beste, maar op de stoomboot heeft hij nog nooit meegevaren (te eng), het paard van Sinterklaas vasthouden wil hij niet (te spannend) en al helemaal niet een cadeautje door de schoorsteen gooien (te gevaarlijk). Omdat hij toch zijn pietendiploma wil halen, heeft Sinterklaas hem de opdracht gegeven het pakje van Pien te bezorgen. Na een lange reis op de fiets, raakt hij op het laatste moment door de zenuwen het pakje kwijt. Oei, wie heeft het pakje nu? De kinderen laten al snel zien dat ze natuurlijk zelf ook wat pietenlef en pietenhandigheid hebben. Lukt het ze het pakje terug te vinden en Piet Paniek klaar te stomen voor de ultieme schoorsteenklim? Natuurlijk een voorstelling vol met liedjes!

Na de voorstelling komt Sinterklaas aan op het plein van Ouddorp Duin. Ook op deze dag is het daarna weer feest met de Chocoworkshop: chocoladeletters maken en versieren (om 12.00, 13.00 uur en 14.00 uur) en aansluitend de Pietenbingo. Kaarten voor de voorstellingen, de chocoworkshops en de pietenbingo kan je gemakkelijk online kopen via houtenkaap.nl. Let op vol=vol.

Sinterklaas komt naar Ouddorp Duin