• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Interessante activiteiten bij bibliotheken Goeree-Overflakkee

Gepubliceerd: Donderdag 22 september 2022 om 09:47

Interessante activiteiten bij bibliotheken Goeree-Overflakkee

Plaats: meerdere dorpen
Data: Woensdag 07 september 2022 10:00 uur
Maandag 12 september 2022 13:00 uur
Woensdag 05 oktober 2022 20:00 uur


Goeree-Overflakkee – In de 7 vestigingen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta worden elke maand tal van interessante workshops, lezingen, spreekuren, films en jeugdactiviteiten georganiseerd. "Bekijk de agenda hieronder. Aanmelden kan via bzhd.nl of bij de balie in één van de 7 vestigingen." Lees meer >>

Vervolg

Excursie naar Antwerpen

Geniet op 8 oktober van een dagje weg naar Antwerpen en bezoek het Middelheimmuseum en het Museum van Schone Kunsten. Aanmelden kan t/m woensdag 21 september. Het Middelheimmuseum is een speciale plek waar kunst en natuur hand in hand gaan. Het Koninklijk Museum van Schone Kunsten Antwerpen is een museum waar je zeven eeuwen kunst van Vlaamse primitieven tot expressionisten en wereldberoemde meesters kan zien. De bus heeft verschillende opstapplaatsen in Stellendam, Oude-Tonge en Middelharnis. Van 8:00 tot 16:30 uur ben je compleet onder de pannen. De excursie kost €60,- inclusief busreis en tickets voor het museum. Aanmelden kan t/m woensdag 21 september.

Film Belfast
Op woensdag 5 oktober draait de film Belfast in Strandtheater Houten Kaap in Ouddorp. Deze film heeft een aangrijpend verhaal over liefde, vreugde en verlies in het leven van een jongen die opgroeit met de muziek en de sociale onrust in het eind van de jaren zestig. De film duurt van 20:00 tot 22:00 uur en is €5,- voor leden en €7,50 voor niet-leden.

Prentenboekendans
Op woensdag 5 oktober start de Prentenboekendans weer in Bibliotheek Middelharnis. De allerkleinsten kunnen zich helemaal uitleven aan de hand van verhalen uit bekende prentenboeken. Elke editie wordt er een ander boek besproken. De eerste wordt er gelezen uit ‘’Pippa en Pelle in de herfstwind’’. Prentenboekendans start op twee tijden van 10:00 tot 10:45 uur en van 11:00 tot 11:45 uur. Deze activiteit is 5,- voor leden en €7,50 voor niet-leden. Alleen kinderen dienen van tevoren aangemeld te worden, ouders niet.

Kinderboekenweek
Vanaf woensdag 5 oktober is het Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek is dit jaar Gi-ga-groen! Daarom lezen we tijdens de Voorleesclub op 5 oktober voor uit het boek ‘De Boomhut' in Bibliotheek Middelharnis. Dit boek heeft betoverende illustraties, waarin twee beren grote avonturen beleven in een boomhut. Daarna gaan kinderen aan de slag om zelf een mini boomhut te maken om thuis in een plant te hangen. Op woensdag 12 oktober wordt er voorgelezen uit ‘Anansi de Spin’, die alle records verbreekt in een touwtrek wedstrijd! Beide Voorleesclubs zijn van 15:00 tot 16:00 uur en zijn gratis.

Cursus Klik & Tik laptop

Op vrijdag 7 oktober start de cursus Klik & Tik voor de laptop. In 5 lessen leren deelnemers beter om te gaan met de computer op hun eigen tempo. De cursus bestaat uit drie onderdelen, namelijk ‘de basis’, ‘het internet op’ en ‘samen op het web’. De cursus is in Bibliotheek Middelharnis en duurt van 10:00 tot 12:00 uur. Deelname is gratis maar meld je wel van te voren aan door een e-mail te sturen naar digitaalhuis-go@bzhd.nl of telefonisch via 06 25 50 89 91.

Interessante activiteiten bij bibliotheken Goeree-Overflakkee