• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Trainingen 'Goed omgaan met dementie' in wijkcentrum Middelharnis

Gepubliceerd: Woensdag 21 september 2022 om 10:34

Trainingen 'Goed omgaan met dementie' in wijkcentrum Middelharnis

Plaats: Middelharnis
Datum: Donderdag 06 oktober 2022 13:30 uur


Middelharnis - Het aantal mensen met dementie stijgt. In Nederland leven naar schatting 290.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar ruim een half miljoen. "De ketenzorgdementie Goeree-Overflakkee biedt u en jou trainingen ‘Goed omgaan met dementie’ aan. Het hoofddoel van de training is om deelnemers kennis en inzicht te geven.." De eerste training is op donderdagmiddag 6 oktober 2022. Lees meer >>

Dementie

Mensen leven gemiddeld 6,5 jaar met dementie. Het grootste deel daarvan wonen zij thuis. We komen hen tegen op ons werk, in onze vereniging en in de buurt. ‘Samen dementievriendelijk’ wil Nederlanders bewust maken van de impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger, zodat zij zo lang mogelijk mee kunnen blijven doen.

De ketenzorgdementie Goeree-Overflakkee biedt trainingen ‘Goed omgaan met dementie’ aan. Het hoofddoel van de training is om deelnemers kennis en inzicht te geven, en hun vaardigheden te vergroten omtrent het herkennen van, en omgaan met iemand met dementie. De trainingen zijn bedoeld voor onder meer vrijwilligers en medewerkers van gemeenten, banken en supermarkten. Maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om deel te nemen. De training duurt ongeveer 2,5 uur en wordt 4 keer aangeboden.

De trainingen vinden plaats in het Wijkcentrum, Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis, op donderdagmiddag 6 en 13 oktober en 3 november van 13.30 tot 16.00 uur. En op donderdagavond 20 oktober van 19.30 tot 22.00 uur.

Wilt u meer weten of u aanmelden? Stuur dan een email naar c.vermeulen@zijngo.nl of bel met 0187 483366 optie 2.

Meer informatie

Meer informatie: samendementievriendelijk.nl.