• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Choral Evensong in Dirksland (en Zierikzee)

Gepubliceerd: Maandag 09 mei 2022 om 17:04

Choral Evensong in Dirksland (en Zierikzee)

Plaats: Dirksland
Datum: Zaterdag 14 mei 2022 16:30 uur


Dirksland - Zaterdagmiddag 14 mei 2022 kunt u in de Hervormde kerk van Dirksland een uur lang genieten van prachtige Engelse kerkmuziek. "De sobere oude kerk zal gevuld worden met klanken van muziek die in de achterliggende eeuwen speciaal gecomponeerd is voor de Evensongtraditie. Van harte welkom aan jong en oud!" Lees meer >>

Vervolg

Op het programma voor dit concert van COV Laudando staan onder andere bekende hymns, psalmen, een Magnificat en Nunc Dimittis van Christopher Wood en het prachtige verstilde ‘Lord, let me know mine end’ van Greene. Ds. Jan de Visser, predikant van de Exoduskerk in Sommelsdijk vervult de functie van liturg. Het is ruim twee jaar geleden dat COV Laudando, zoals altijd onder leiding van Rinus Verhage, op Goeree Overflakkee een concert gaf. Het feit dat dit nu weer zonder restricties kan, maakt het extra bijzonder.

Evensongtraditie
Het dagelijks zingen van een Evensong behoort al eeuwen tot de vaste taken van veel Engelse koren die verbonden zijn aan een kerk, kathedraal of college. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel componisten zich hebben toegelegd op het schrijven van muziek die in deze Choral Evensongs kan worden gezongen. De liturgie van een Choral Evensong is al eeuwenlang dezelfde en staat als een huis met haar Psalmen, twee schriftlezingen uit het Oude en Nieuwe Testament, gevolgd door de lofzang van Maria en de lofzang van Simeon. Er is voor deze middag een gevarieerd programma samengesteld van muziek door de eeuwen heen, afgewisseld met een aantal orgelsoli door organist Arjen Leistra, stadsorganist van Schiedam. Voor bezoekers is er ook gelegenheid om te zingen, want er staan een aantal coupletten voor samenzang op het programma.

Gasthuiskerk Zierikzee
Volgende week vrijdagavond 20 mei wordt de Evensong in de Gasthuiskerk in Zierikzee nogmaals uitgevoerd. Ditmaal zullen de lezingen en gezongen gebeden door ds. Leon de Borst, predikant van de Gasthuiskerk worden verzorgd. Het programma is verder ongewijzigd.

De Evensong in Dirksland is zaterdag 14 mei ’s middags om 16.30 uur. De Evensong in Zierikzee vindt plaats op vrijdag 20 mei om 20.00 uur. De Evensong duurt een ruim uur, dus het is bij uitstek geschikt om ook jongere kinderen dit concert mee te laten beleven! De toegang voor deze concerten is vrij. Een vrijwillige financiële bijdrage wordt erg op prijs gesteld. Deze kunt u na het concert kwijt bij de uitgang.

Choral Evensong in Dirksland (en Zierikzee)