• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Ontdek het plantenrijk en de stilte in de Kwade Hoek Goeree-Overflakkee

Gepubliceerd: Vrijdag 06 mei 2022 om 09:59

Ontdek het plantenrijk en de stilte in de Kwade Hoek Goeree-Overflakkee

Plaats: Goedereede
Datum: Dinsdag 17 mei 2022 13:30 uur


Goedereede - Natuurmonumenten organiseert op 17 en op 21 mei 2022 een excursie in de Kwade Hoek. Een bezoek aan dit ongerepte en dynamische landschap is al een belevenis. Hier zijn zee en wind nog de baas. Maar tijdens deze excursies kom je ook nog eens meer te weten over de plantenrijkdom of laat je je over aan de geluiden van de ontwakende natuur.

Voorjaarswandeling 17 mei
Op dinsdag 17 mei kun je vanaf 13.30 uur mee met een voorjaarswandeling. Aan het begin van de 20ste eeuw liepen in de Kwade Hoek diepe zoute kreken. Het zout zit nog steeds in de grond en dat zie je aan de plantengroei. Tijdens de wandeling vertelt de gids je meer over de rijke flora in dit gebied en kun je met eigen ogen de typisch zoute planten zien, zoals zeekraal, zeeaster en zilverschoon. Maar je doet ook de duinvalleien in de Kwade Hoek aan. Natuurmonumenten zorgt er met haar beheerwerk voor dat de duingebieden niet snel dichtgroeien. Zo verwijderen we bijvoorbeeld bomen en struiken en maaien en hooien we duinvalleien. Dit zorgt voor een rijke flora en draagt bij aan de biodiversiteit. Het helpt bijzondere planten die voor het duin zo kenmerkend zijn, zoals het duinviooltje of het gele walstro.

Stiltewandeling 21 mei
Op zaterdag 21 mei kun je ruim voor het krieken van de dag, in alle stilte mee de Kwade Hoek in. Tijdens deze wandeling combineert een gids van Natuurmonumenten de kennismaking met de Kwade Hoek met het in stilte ervaren van de geluiden van de ontwakende natuur. Een bijzondere ervaring! Je moet er wat voor over hebben, want de excursie start om 5.45 uur. Tijdens de excursie loop je zoveel mogelijk in stilte.

Aanmelden kan via natuurmonumenten.nl/goeree/agenda. Beide excursies starten vanaf de parkeerplaats Kwade Hoek aan de Oostdijkseweg in Goedereede en duren ongeveer 2 uren. Trek goed schoeisel aan en neem wat te eten of te drinken mee. Prijs voor deelname €10,00 (leden Natuurmonumenten €7,00).

Ontdek het plantenrijk en de stilte in de Kwade Hoek Goeree-Overflakkee Ontdek het plantenrijk en de stilte in de Kwade Hoek Goeree-Overflakkee