• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Informatiedag Windpark Kroningswind

Gepubliceerd: Zaterdag 30 april 2022 om 11:29

Informatiedag Windpark Kroningswind

Plaats: Melissant
Datum: Zaterdag 14 mei 10:00 uur


Melissant - Op zaterdag 14 mei 2022 van 10:00 tot 15:00 uur wordt in de Kroningspolder, aan de Halsweg in Melissant een informatiedag gehouden over Windpark Kroningswind. "De bouw van Windpark Kroningswind in de Kroningspolder is in volle gang (...) Tijdens deze dag hebben wij ook een primeur voor u. Wij presenteren het vogeldectectiesysteem dat ingezet gaat worden..." Lees meer >>

Vervolg

De 19 windturbines leveren straks voor ongeveer 65.000 huishoudens stroom. De afgelopen tijd zijn onder andere de 19 funderingen gerealiseerd en is de bekabeling aangelegd van het windpark naar het Stedin hoofdverdeelstation in Middelharnis. De windturbineonderdelen worden in delen geleverd en de turbines opgebouwd. "Een mooi moment om u uit te nodigen om tussen 10:00 en 15:00 uur een kijkje te nemen op ons windpark."

Informatiedag

Tijdens deze dag ontvangt Kroningswind u bij hun substation aan de Halsweg in Melissant. "U komt daar van alles te weten over hoe het windpark tot stand is gekomen. Er staan diverse kraampjes waar u vragen kunt stellen over de bouw, veiligheid, de verdere planning, ecologie, Windfonds Goeree-Overflakkee en nog veel meer. Ook is er wat leuks te doen voor kinderen.

En vanaf deze locatie kunt u met een pendelbus naar een windturbinelocatie waar u turbine-onderdelen van dichtbij kunt bekijken.

Primeur

"Tijdens deze dag hebben wij ook een primeur voor u. Wij presenteren het vogeldectectiesysteem dat ingezet gaat worden. Dit systeem moet er voor zorgen dat er minder vogelslachtoffers vallen. Graag leggen wij u op de informatiedag uit hoe dit werkt."

Praktische informatie

Datum : zaterdag 14 mei

Tijd : Vrije inloop tussen 10.00 – 15.00 uur (aanmelden is niet nodig)

Locatie : Parkeren en verzamelen bij Halsweg in Melissant

Route : Om bij onze locatie aan de Halsweg in Melissant te komen, volgt u de borden WTG 1 t/m 5 en de instructies van de verkeersregelaars die u onderweg tegenkomt.

Meer informatie :

Kijk op www.kroningswind.nl. Hier kunt u zich ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.

Informatiedag Windpark Kroningswind