• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Programma Havenconcert-weekend Goedereede bekend

Gepubliceerd: Vrijdag 22 april 2022 om 07:47

Programma Havenconcert-weekend Goedereede bekend

Plaats: Goedereede
Data: Vrijdag 01 juli 2022 11:00 uur
Zaterdag 02 juli 2022 20:00 uur


Goedereede - Het weekend van 1 en 2 juli 2022 klinkt misschien nog ver weg, maar voor het bestuur van de Stichting Havenconcert Goedereede is dat het zeker niet. De organisatie voor het Havenconcert Weekend is al maanden in volle gang. "De vernieuwde website www.havenconcert.nl is intussen een feit en er staat zoveel moois op het programma dat de organisatie dit gewoon niet langer voor zichzelf kan houden! Op vrijdagmorgen 1 juli om 11:00 uur start het Havenconcert Weekend met het Havenconcert Junior...!" Lees meer >>

Havenconcert Junior

Op vrijdagmorgen 1 juli om 11:00 uur start het Havenconcert Weekend met het Havenconcert Junior. Basisschoolleerlingen in groepen 4 en 5 op Goeree-Overflakkee worden uitgenodigd om in klassikaal verband dit concert bij te wonen. De leerlingen gaan genieten van de interactieve voorstelling ‘Be Mozart’. Acteur Ton Meijer vertelt en speelt, vanaf het ponton in de Goereese haven, het leven van Wolfgang Amadeus Mozart en vier musici spelen zijn prachtige muziek. Ton Meijer voert de kinderen mee in de wereld van het wonderkind Mozart. Ongemerkt kruipt hierbij de muziek van Mozart in je oren, om daar nooit meer weg te gaan. Na de vele nationale en internationale successen van dit ensemble, ook eerder uitgevoerd tijdens de Havenconcerten, is de Stichting Havenconcert Goedereede blij weer een fantastische voorstelling van dit gezelschap te kunnen brengen!

Havenconcert Open Podium

Nieuw in 2022 -als experiment – is het Havenconcert Open Podium op vrijdagavond 1 juli 2022. Goeree-Overflakkee barst van het muzikale talent, dat nu de kans wordt geboden om op te treden op een fantastisch podium. Denk hierbij bijvoorbeeld aan talenten van de muziek- en of dansschool, (school)bandjes en amateur zanggezelschappen. Iedereen – geen genre uitgezonderd – wordt uitgenodigd zich op te geven. De organisatie stelt de programmering samen om het publiek een uitgebalanceerde en gevarieerde avond met optredens te bieden.

Havenconcert Muziekdag

Op zaterdag 2 juli tussen 10:00 tot 16:00 uur worden er tijdens Havenconcert Muziekdag door muziekverenigingen op verschillende locaties op het eiland activiteiten georganiseerd, die aansluiten op het Havenconcert Junior en nieuwe aanwas van jeugdleden zou kunnen opleveren, zoals bijvoorbeeld demonstraties van verschillende instrumenten, inloopconcerten en gratis proeflessen.

Havenconcert
Zaterdagavond 2 juli 2022 om 20:00 uur – dus een half uurtje later dan voorheen - vindt zoals vanouds het Havenconcert plaats. De Markt rond de haven wordt die avond in samenwerking met de Goereese horeca één groot gezellig terras. Koninklijke Fanfare Apollo uit Goedereede onder leiding van dirigent Alex Thyssen opent deze veertiende editie van het Havenconcert. Het bestuur van de Stichting Havenconcert is ongelooflijk trots dat niemand minder dan de internationaal vermaarde harpiste Lavinia Meijer als tweede artiest het ponton betreedt. Zij geeft soloconcerten in zalen over de hele wereld van Carnegie Hall NYC tot de Berliner Philharmonie en zal nu ook het Havenconcert Goedereede aan dit rijtje gaan toevoegen.
Gerard Alderliefste & Friends zullen tot slot met hun achtmansformatie het publiek van de Markt in Franse sferen brengen met een scala aan overbekende Franse chansons. Met hopelijk schitterend zomerweer zal dit een avond worden om nooit te vergeten!

Steun
Alle evenementen van het Haven Concert Weekend zijn gratis toegankelijk, maar dat kan alleen met uw hulp! Om deze schitterende evenementen te kunnen organiseren is de Stichting Havenconcert Goedereede volledig afhankelijk van donaties, giften en subsidies. Wie het Havenconcert een warm hart toedraagt en ook donateur of vriend wil worden, vindt op de vernieuwde website www.havenconcert.nl een knop om veilig, in uw vertrouwde bankomgeving, met iDEAL een donatie te doen. Elke bijdrage, klein of groot, wordt enorm op prijs gesteld. Voor bedrijven is er de mogelijkheid om (hoofd)sponsor te worden. Zie voor meer informatie www.havenconcert.nl.

Programma Havenconcert-weekend Goedereede bekend Programma Havenconcert-weekend Goedereede bekend