• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Afscheidsconcert 'Ode aan Arie Stolk' in Dorpstienden Ouddorp

Gepubliceerd: Maandag 25 oktober 2021 om 09:53

Afscheidsconcert 'Ode aan Arie Stolk' in Dorpstienden Ouddorp

Plaats: Ouddorp
Datum: Zaterdag 13 november 2021 20:00 uur


Ouddorp - Na 38 zeer succesvolle jaren bij Fanfareorkest De Hoop uit Stellendam, heeft Arie Stolk in 2019 besloten om te stoppen. "Zijn afscheidsconcert is, ten gevolge van corona en de daarbij behorende maatregelen, al enkele malen uitgesteld. Op 13 november 2021 is het eindelijk zo ver; een groots afscheid voor een bijzondere dirigent. Er is GEEN kaartverkoop aan de zaal. Voor dit evenement is een coronapas verplicht; hierop wordt gecontroleerd." Lees hieronder meer.

Op 19 december 1981 werd Arie Stolk officieel aangesteld als dirigent van zowel het jeugdorkest als het fanfareorkest. Op 27 maart 1982 was het orkest met de nieuwe dirigent deelnemer aan het KNF-Landskampioenschap. Hier werd, met slechts twee punten achter de winnaar, een prachtige derde plaats behaald met het werk Kenilworth van Sir Arthur Bliss. In de 38 jaar dat Arie Stolk dirigent was, zijn vele bijzondere concerten gegeven. Ook werd regelmatig met groot succes deelgenomen aan concertwedstrijden. Onder zijn leiding behaalde het orkest in 1981, 1983, 1989, 1997, 2000 en 2004 het Landskampioenschap bij de Koninklijke Nederlandse Federatie (KNF). In 1989 en 1993 nam het orkest deel aan het Wereld muziekconcours in Kerkrade waar een 3e en een 10e plaats werd bereikt. In 2005, 2006 en 2007 werd het orkest Landskampioen tijdens de gezamenlijke landelijke kampioenschappen (KNFM). In 2008 besloot het orkest te gaan deelnemen in de concertdivisie (de Champions-League van de blaasmuziek). Ook in deze hoogste divisie werd in 2008, 2011, 2014 en 2018 het landskampioenschap behaald. In 2013 werd het orkest Europees kampioen in Luxemburg. Naast de wedstrijden werden er een lp en drie cd’s gemaakt. Kortom; een zeer succesvolle samenwerking!

Naast zijn werk als dirigent heeft Arie Stolk ervoor gezorgd dat er een goede opleiding kwam voor leerlingen van het orkest. Hierbij gaf hij zelf les, maar heeft hij ook meegewerkt aan het oprichten van een muziekschool, welke later is uitgegroeid tot Muziekschool De Deltastreek, (sinds 2016 Muziekgebouw GO). Er zijn in de voorbije 38 jaar ook composities speciaal voor hem en het orkest geschreven. Micha Hamel schreef voor het orkest en dirigent Arie Stolk het werk “Songs of Sorrow and Joy” en Maurice Hamers schreef voor zijn 25-jarig dirigenten-jubileum het werk “Waterman”. Een aantal weken geleden is er een documentaire in première gegaan die, i.s.m. met videograaf Bas de Blok, is gemaakt over de periode waarin Arie actief was bij de Hoop. Voorafgaand aan het concert en in de pauze van het concert zullen fragmenten uit deze documentaire te zien zijn.

Fanfareorkest De Hoop is ontzettend blij dat Arie Stolk zo’n lange tijd bij het orkest actief is geweest en wil hem daarom op 13 november graag, samen met u, in het zonnetje zetten. Tijdens het concert kijken we terug op 38 jaar met vele hoogtepunten. Zo kunt u luisteren naar het eerste werk wat Arie Stolk met het orkest uitvoerde op concours, maar zullen we ook een aantal werken spelen uit de lange traditie van nieuwjaarsconcerten en Pop in Concerts. Arie Stolk zal zelf een aantal werken dirigeren. Opvolger Anne van den Berg zal de verdere avond de muzikale leiding hebben. Na afloop van het concert is er de mogelijkheid voor u als publiek om Arie Stolk persoonlijk te bedanken. We hopen dat u in groten getale aanwezig zult zijn op dit afscheidsconcert.

Dit afscheidsconcert van Arie Stolk is de aftrap van het jubileumjaar van fanfareorkest De Hoop. De vereniging bestaat namelijk 125 jaar! In de komende maanden kunt u een aantal bijzondere activiteiten tegemoetzien. Houd hiervoor de pers en sociale media in de gaten.

Kaartverkoop/coronapas

In verband met Corona moeten we ons houden aan de geldende protocollen. Kaartverkoop kan daarom alleen via fanfareorkest De Hoop.nl of indien dit u niet lukt telefonisch op 06-51296221. Er is GEEN kaartverkoop aan de zaal. Voor dit evenement is een coronapas verplicht; hierop wordt gecontroleerd.

Datum concert 13 november 20.00 uur. Zaal open om 19.30 uur.

Locatie M.F.G. De Dorpstienden, Dorpstienden 4 te Ouddorp

Toegangsprijs €7,50.

Afscheidsconcert 'Ode aan Arie Stolk' in Dorpstienden Ouddorp