• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Autopuzzeltocht met Eilandlekkernijen op Goeree-Overflakkee

Gepubliceerd: Maandag 04 oktober 2021 om 12:02

Autopuzzeltocht met Eilandlekkernijen op Goeree-Overflakkee

Plaats: meerdere dorpen
Datum: Zaterdag 16 oktober 2021 10:00 uur


Sommelsdijk - Het is 'de Maand van de Geschiedenis' en ook op ons eiland worden activiteiten georganiseerd die dat thema dragen. De enthousiaste werkgroep, bestaande uit: Bibliotheek Zuid Hollandse Delta, Het Streekarchief, Museum Ouddorp, Historische vereniging De Motte en het Streekmuseum Goeree-Overflakkee heeft nieuws: "Zaterdag 16 oktober lanceren we een autopuzzeltocht over Goeree-Overflakkee én verkopen we die dag eigen gemaakte EILAND-lekkernijen. Het is daarmee smullend puzzelen over verlaten dijken en langs vergeten weggetjes." Lees hieronder het hele bericht.

Vervolg

"Smullend puzzelen over verlaten dijken en langs vergeten weggetjes"

Zaterdag 16 oktober lanceert het Streekmuseum vanaf 10:00 uur een nieuwe autopuzzeltocht over Goeree-Overflakkee. Het is een mooi vormgegeven boekje boordevol eilandwetenswaardigheden afgewisseld met puzzels, raadsels en zoekopdrachten. Liever fietsen dan autorijden? Dat kan met deze puzzeltocht ook.

Oktober is de Maand van de Geschiedenis met dit jaar als thema “Aan het Werk”. U gaat aan het werk met het mooie boekje van de puzzeltocht, het Streekmuseum is aan het werk gegaan met eigengemaakte lekkernijen van andere eilanden voor onderweg.

Puzzels, raadsels en eilandwetenswaardigheden

Leer op Stad aan ’t Haringvliet een aap bidden. Los in Nieuwe-Tonge het tramraadsel op, voorzie Dirkslandse families van drinkwater en wat verbergen de flamingo’s in de haven van Battenoord?

Reis vanaf 16 oktober 2021 over verlaten dijken en langs vergeten weggetjes om nog meer over ons mooie Goeree-Overflakkee te weten te komen. Maar, mét een knipoog: ’t mot oak leuk blûûven, eey!

Praktische informatie

Start en verkoop bij het Streekmuseum in Sommelsdijk: 16 oktober 10:00-17:00 uur. Kosten: €5,50.

Reserveren is niet nodig. U kunt die dag starten wanneer u wilt. De route is 65 kilometer lang en kan ook in delen worden gereden. De puzzeltocht is geschikt voor eilanders en mensen van de overkant (volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar).

Lever aan het einde uw deelnamestrookje in en wie weet wint u een pakket met eilandproducten van het Streekmuseum.

Zin in wat lekkers tijdens de tocht?

Wij zorgen die dag ook voor lekkernijen van andere eilanden. Wat eten mensen op andere eilanden eigenlijk vroegen onze vrijwilligers zich hiervoor af? Daarom maakten zij: Skúffukaka (IJsland), chestercake (Ierland), fidjós de banana (Kaapverdië), imqaret (Malta) en daktyla ofwel vrouwenvingers (Cyprus). De hapjes zijn uiteraard ook zonder puzzeltocht verkrijgbaar.

Aanbieding

Besteedt u zaterdag 16 oktober meer dan €20,00 bij het museum, dan ontvangt u gratis een boekje uit de wandelpuzzeltochtenserie van het museum t.w.v. €5,50. U mag zelf kiezen!

Met uw aankoop steunt u het Streekmuseum Goeree-Overflakkee.

Autopuzzeltocht met Eilandlekkernijen op Goeree-Overflakkee Autopuzzeltocht met Eilandlekkernijen op Goeree-Overflakkee Autopuzzeltocht met Eilandlekkernijen op Goeree-Overflakkee