• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Orgelfeest met Flakkeese, jonge organist Ard van der Linden in Middelharnis

Gepubliceerd: Vrijdag 17 september 2021 om 12:37

Orgelfeest met Flakkeese, jonge organist Ard van der Linden in Middelharnis

Plaats: Middelharnis
Datum: Vrijdag 24 september 2021 20:00 uur


Middelharnis - "Eindelijk is het weer zover! Na een periode van geen concerten en samenkomsten gaat nu steeds meer de deur open." Om hier een gevolg aan te geven vindt er op vrijdagavond 24 september 2021 een feestelijk concert plaats in de Grote of St. Michaelskerk aan de Ring in Middelharnis, aanvang om 20:00 uur. "De jonge, Flakkeese organist Ard van der Linden (2000) kruipt hij na bijna 3 jaar weer terug achter het fraaie Leeflang orgel van de St. Michaelskerk. Door Ard zijn visuele beperking heeft hij zich de afgelopen jaren zich steeds meer bekwaam gemaakt in het vak van improvisatie. Door o.a. studie aan het conservatorium van Tilburg en diverse masterclasses is hij een creatieve improvisator in hart en nieren..." Lees hieronder meer.

Bijzonder concert

Op 24 september 2021 hoopt de jonge organist Ard van der Linden (2000) een orgelconcert te geven in Middelharnis. Als geboren Flakkeeënaar kruipt hij na bijna 3 jaar weer terug achter het fraaie Leeflang orgel van de St. Michaelskerk te Middelharnis.

Door Ard zijn visuele beperking heeft hij zich de afgelopen jaren zich steeds meer bekwaam gemaakt in het vak van improvisatie. Door o.a. studie aan het conservatorium van Tilburg en diverse masterclasses is hij een creatieve improvisator in hart en nieren. Op dit moment volgt hij nog steeds lessen bij Wouter van der Wilt in Rotterdam.

En improviseren dat gaat hij doen de 24e., hij zal het orgel van verschillende kanten belichten van klassiek tot hedendaags. Ook een improvisatie over een vrij thema waarbij de luisteraar zal mee worden meegenomen in een bijzonder verhaal staat op het programma. Het is echt een avond voor de muziekliefhebber(s).

Om echt aanwezig te zijn bij de kunsten van Ard kunt u beneden in de kerk live meekijken op een groot video scherm . Via een live video verbinding kunt u elk detail zien en wordt het luisteren versterkt met deze extra beleving. U ziet nu Ard vol in zijn werk .

Presentatie nieuwe album serie: Improvise!

In het afgelopen jaar heeft Ard niet stil op de orgelkruk gezeten. In het najaar van 2020 lanceerde hij z’n debuut album: Opus 1 wat vrij vertaald eerste werk betekend. Onder het label van The Art of Ard heeft hij afgelopen jaar verder gebouwd aan zijn muzikale carrière en format. Nu is het tijd voor de volgende stap namelijk het lanceren van de serie: Improvise!

Het afgelopen jaar heeft Ard verscheidende albums opgenomen in binnen- en buitenland. Deze albums worden omgedoopt in de serie: Improvise! Dit omdat Ard op elk album de mogelijkheden en klankkleuren uit het instrument haalt door er op te improviseren in verschillende stijlen en vormen.

Streamen en YouTube

Tegelijk met het concert zal het eerste album van de serie worden gelanceerd op de streaming diensten: Spotify, iTunes en FamilyStream.

Ook zal via het YouTube kanaal van: The Art of Ard elke week een nieuwe video uit de Improvise! serie worden geüpload. Door te abonneren op dit kanaal krijgt u elke week gratis een video!

Hapje/drankje

Naast de live verbinding wordt u als gast van het concert van The Art of Ard uitgenodigd voor een lekker hapje en drankje. . Ook is er ruimte elkaar even op veilige afstand te spreken. Dit alles is mede mogelijk gemaakt dankzij de lokale ondernemers en wordt u gratis aangeboden!

Omdat we nog steeds te maken hebben met COVID 19 is er een maximaal aantal plaatsen. Wij adviseren u dan ook een plaats te reserveren via TheArtofArd.nl/reserveren of stuur een mail naar Ard@TheArtofArd.nl

Informatie

Waar: Ring 1 Middelharnis

Deuren open: 19:30 uur, start concert: 20:00 uur.

Er is een vrije collecte bij de uitgang.

Orgelfeest met Flakkeese, jonge organist Ard van der Linden in Middelharnis