• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Schilderen en filmvoorstelling in de bieb tijdens Haringvlietweekend

Gepubliceerd: Maandag 13 september 2021 om 07:50

Schilderen en filmvoorstelling in de bieb tijdens Haringvlietweekend

Plaats: meerdere dorpen
Datum: Woensdag 22 september 2021 15:00 uur


Regio - Op vrijdag 24 september 2021 gaat de vijfde editie van het Haringvlietweekend van start. Een week vol activiteiten die iedereen op een actieve manier kennis laten maken met al het moois dat het Haringvliet te bieden heeft. Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert rondom het Haringvliet weekend een schilderworkshop voor kinderen en vertoond de documentaire Travelling Birds. Lees hieronder meer.

Schilderworkshop: Onder water

Voor kinderen organiseert de bibliotheek de schilderworkshop “schilder de onderwaterwereld van het Haringvliet” voor kinderen vanaf 6 jaar. Onder leiding van kunstenaar Cristina Vaudo gaan kinderen aan het werk met acryl verf. Cristina zorgt voor voorbeelden en alle schilderbenodigdheden.

Woensdag 22 september | Tijd: 15.00 - 16.30 uur | Locatie: Hellevoetsluis - Cultuurhuis Nieuwe Veste | Kosten: €7,50 | Leeftijd: van 6 tot 12 jaar

Documentaire: Travelling Birds

De bibliotheek verzorgt ism theater Twee Hondjes de vertoning van de documentaire Travelling Birds:

Gedurende het hele jaar trekken overal ter wereld miljoenen vogels door het luchtruim. Het zijn allerlei verschillende soorten, van zwaluwen tot reusachtige albatrossen, van ganzen tot pelikanen en van ooievaars tot kleine zangvogels. Ze volgen oude, vaste routes, steken oceanen, woestijnen en bergen over en voltooien onvoorstelbare zwerftochten. Deze reizen markeren al sinds mensenheugenis de opeenvolging van seizoenen. Ze geven ritme aan de voortschrijdende tijd en zelfs aan het leven van de mens zelf, beneden op de grond. Volgen, maar het herontdekken van onze eigen wereld vanuit het hoge perspectief van vogels, het beter leren kennen en begrijpen van de wetten en regels die ten grondslag aan de duizelingwekkende trektochten van de vliegende wezens. Dat is de eeuwenoude droom die de door Jacques Perrin verzamelde groep cineasten en ornithologen wilde realiseren. Jaren van voorbereiding en geduld, het gebruik van de modernste technologie, veel wilskracht en bovenal een jeugdige geest waren nodig voor deze unieke zoektocht naar het trekkersvolk.

Datum: zondag 26 september 2021 | Aanvang film: 13.30 uur | Hellevoetsluis - Cultuurhuis Nieuwe Veste, theaterzaal | Kosten: € 5,-