• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Films september bij Filmhuis Middelharnis

Gepubliceerd: Maandag 02 augustus 2021 om 09:50

Films september bij Filmhuis Middelharnis

Plaats: Middelharnis
Data: Donderdag 19 augustus 2021 20:00 uur
Donderdag 02 september 2021 20:00 uur
Donderdag 16 september 2021 20:00 uur


Middelharnis - Stichting ZIJN organiseert in het Diekhuus, Rabobankzaal, aan het Beneden Zandpad 7 in Middelharnis, het Filmhuis. Op donderdag 2 september draait de film Mjólk, met regisseur Grímur Hákonarson. Op donderdagavond 16 september draait de film Official Secrets, met regisseur Gavin Hood. Beide films vangen om 20:00 uur aan en u/jij bent van harte welkom. Lees meer hieronder.

Donderdag 2 september - Film Mjólk (regisseur Grímur Hákonarson)

Inga en haar man hebben een melkveebedrijf in een klein dorp bij Reykjavik. Net als de boeren uit de buurt zijn ze al jaren lid van de lokale zuivelcoöperatie die echter alles behalve de belangen van de boeren behartigt: via chantage en slinkse regels weten ze hun monopoliepositie te behouden. Als Inga’s man onder verdachte omstandigheden overlijdt, besluit ze dat ze genoeg heeft van het corrupte systeem en probeert ze het lot van haar gemeenschap weer in eigen handen te nemen. Maar niet iedereen lijkt zo blij met deze verklaarde oorlog aan de melkmaffia… Mjólk is een IJslandse tragikomedie van Grímur Hákonarson, die eerder het bekroonde Ramsmaakte. De film ging dit jaar in wereldpremière op het Toronto International Film Festival en kreeg er lovende recensies van de pers.

6+ / drama, komedie / 92 minuten
Stichting ZIJN - Diekhuus, Rabobankzaal - Beneden Zandpad 7 in Middelharnis.
donderdag 2 september 2021 / 20.00 uur
€ 9,50 / Filmhuisleden en CJP € 8,00*

Donderdag 16 september - Film Official Secrets (regisseur Gavin Hood)

Official Secrets van de Oscarwinnende regisseur Gavin Hood (Eye in the sky) vertelt het waargebeurde verhaal van Katherine Gun (Keira Knightley). Een klokkenluider van de Britse geheime dienst die tijdens de aanloop naar de Irak-invasie in 2003, vertrouwelijke NSA- documenten lekte waarin een illegale spionageoperatie tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk werd onthuld. Met een groot eigen risico publiceerde journalist Martin Bright het gelekte document in de Londense krant The Observer, waarna het wereldwijd de krantenkoppen haalde. Katherine werd door haar regering een verrader genoemd en beschuldigd van het overtreden van de ‘Official Secrets Act’. Katherine weigerde te buigen en bleef bij haar standpunt, ook al werd haar leven en dat van haar geliefden hiermee in gevaar gebracht. Met een sterrencast, waaronder Ralph Fiennes (The Grand Budapest Hotel), Matt Smith (The Crown) en Rhys Ifans (Snowden), maakte regisseur Gavin Hood een aangrijpende film over een vergeten heldin die alles riskeerde om de levens van duizenden te redden.

Alle leeftijden / drama, thriller / 112 minuten
Stichting ZIJN - Diekhuus, Rabobankzaal - Beneden Zandpad 7 in Middelharnis.
donderdag 16 september 2021 / 20.00 uur
€ 9,50 / Filmhuisleden en CJP € 8,00*

*Alle films zijn inclusief consumptie en reserveren kun je via: www.hetdiekhuus.nl

Films september bij Filmhuis Middelharnis