• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Denk en Zet zoekt nieuwe leden -liefst jongeren- op Goeree-Overflakkee

Gepubliceerd: Dinsdag 18 augustus 2020 om 14:09

Denk en Zet zoekt nieuwe leden -liefst jongeren- op Goeree-Overflakkee

Plaats: Sommelsdijk
Data: Maandag 14 september 2020 20:00 uur
Maandag 21 september 2020 20:00 uur
Maandag 28 september 2020 20:00 uur
Maandag 05 oktober 2020 20:00 uur
Maandag 12 oktober 2020 20:00 uur
Maandag 19 oktober 2020 20:00 uur
Maandag 26 oktober 2020 20:00 uur


Sommelsdijk - "Wie damt er 14 september op de open avond met ons mee?" Dat is de grote vraag van de leden bij damvereniging Denk en Zet te Sommelsdijk. Maandag 7 september 2020 is het weer zover en de dammers van Denk en Zet zien er, na een periode van rust en onderbreking vanwege het coronavirus, weer naar uit in het nieuwe seizoen van start te gaan. "Dammen op maandagavond in de Staver is gezellig! We zijn op zoek naar nieuwe leden, liefst jongeren! Het is een sport, waarbij je je hersens traint. Een sport waarmee je jong kunt beginnen en waarbij niet op een bepaalde leeftijd al wordt afgeschreven. Je kunt blijven dammen tot je negentigste, sommige leden bewijzen dat ;)" Lees hieronder meer en voel je welkom!

Damvereniging Denk en Zet

Eén van de oudere leden, meneer van Hoorn, is een actief lid. "Ja, en al heel lang... en ik zie ook al heel lang voornamelijk ouderen die meespelen. Wat zou het mooi zijn als we eens wat jongeren erbij kregen! Nieuwe inzichten en gezelligheid!"

Van hoorn vertelt graag iets over de vereniging en waar ze zich mee bezig houdt: "Dammen is een sport, waarbij je moet nadenken, je hersens laten kraken. Er komen geen gemene trucjes in voor, en er is geen sprake van venijnig natrappen; geen gele en rode kaarten, maar wel inzet tonen. Er is eigenlijk maar één probleem aan deze tak van sport: je kunt er niet rijk mee worden, maar je krijgt er wél veel voor terug. Dat er niets te verdienen valt daar geven de dammers niet om: het gaat bij hen om de sport, het samenspel en scherp blijven; niet om het geld."

Denk en Zet telt leden die al meer dan 40 jaar lid zijn. "We kijken met z’n allen uit naar wat nieuwe leden, gewoon huisdammers en/of damsters. Je hoeft echt geen prof te zijn! Oude dammers vallen af en nieuwe komen er haast niet bij, terwijl we weten dat er op Flakkee heel wat huisdammers wonen: jong en oud (er). Ga dus niet van de gedachte uit, dat er op Denk en Zet alleen maar profs lid zijn. We zijn ook echt graag bereid om ieder nieuw lid, die zich met deze prachtige denksport wil gaan bezig houden, op weg te helpen."

OPEN AVOND > 14 SEPT.

Wie aarzelt, maar toch graag wil weten hoe alles "reilt en zeilt" op de vereniging, is hartelijk welkom in de voorzaal van de Staver in Sommelsdijk. "We komen samen op maandagavond en 14 september is de eerste avond van het seizoen, die begint om acht uur. Dan houden we een open damavond, waarbij iedereen hartelijk welkom is."

Op 7 september houden we onze jaarvergadering, daar komen allerlei andere zaken over het spel aan de orde, maar ook daar kun je een indruk krijgen, hoe alles reilt en zeilt. Ook hier ben je van harte welkom, maar wellicht is deze "zakelijke avond" wat minder interessant. Precies een week later is dus de OPEN AVOND OP 14 SEPT., die is zeker voor iedereen interessant," aldus van Hoorn.

Vragen? Stel ze!

Heb jij /hebt u het besluit al genomen om te komen, of heb je nog vragen, laat dat dan even weten aan Bram Jelier. Je kunt hem bellen via tel. 06-23373997, of contacten via de email: a.jelier@hetnet.nl

Van Hoorn: "Nogmaals: er is dus geen leeftijdsgrens, niet naar beneden en ook niet naar boven. Er wordt op onze spelavonden gezorgd dat besmetting zoveel als mogelijk wordt uitgesloten en we houden ons samen aan de regels die gelden. We hopen: graag tot ziens!"

Denk en Zet zoekt nieuwe leden -liefst jongeren- op Goeree-Overflakkee