• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

[AFGELAST] Passie- en Paasconcert Urker Mans Formatie en Voice in Dirksland

Gepubliceerd: Woensdag 04 maart 2020 om 16:01

[AFGELAST] Passie- en Paasconcert Urker Mans Formatie en Voice in Dirksland

Plaats: Dirksland
Datum: Zaterdag 04 april 2020 15:00 uur


Dirksland - Het geplande concert op zaterdag 4 april 2020 van de Urker Mans Formatie en Vocalgroup Voice in de Hervormde Kerk in Dirksland is afgelast.

[AFGELAST]

Het nieuwe repertoire bestaat uit passie- en paasliederen waarin daarin een opbouw van het verstilde passiegedeelte naar het uitbundige paasgedeelte. De overgang tussen beide delen wordt gebracht door een instrumentale solo op het orgel. Lees hieronder meer.

Martin Zonnenberg bespeelt het kerkorgel en geeft invulling aan de rode draad in het verhaal. De Urker Mans Formatie heeft een nieuwe cd opgenomen waarop het gehele programma terug te vinden is. Enkele titels zijn: Eli, Eli, Lama Sabachthani, De Kruisweg, The Man on the middle Cross en Het is volbracht!
Vocalgroup Voice brengt het Paasevangelie in klassieke arrangementen waaronder koralen uit de Matthäus Passion. De zanggroepen vullen elkaar uitstekend aan. Dirigent Martin Mans weet de aandacht vast te houden en de luisteraar mee te voeren in het muzikale verhaal. De zangers van de Urker Mans Formatie zingen in Urker dracht. Ze vormen één geheel maar zingen ook elk een unieke solo. Beide groepen bestaan uit goed geoefende, deels professionele, zangers en zangeressen die de luisteraar een afwisselende voorstelling bieden.

Details:
Datum: zaterdag 4 april 2020
Locatie: Hervormde Kerk, Ring, Dirksland
Aanvang: 15.00 uur
Toegang: €18,50. Bij reservering en voorverkoop €17,00. Kinderen t/m 11 jaar gratis.
Leden PCOB, KBO en ANBO €14,00 (op vertoon van pas)
Reserveren en online bestellen: www.martinmans.nl of t. 06-25391903
Voorverkoop tevens bij Van der Boom Boeken- en Muziek, Voorstraat 41, Sommelsdijk.

URKER MANS FORMATIE EN VOCALGROUP VOICE
Deze zanggroep is in 2012 met haar optredens begonnen. Een serie zomer- en kerstconcerten maakt elk jaar deel uit van het programma. De Passie en Paasserie is een nieuw onderdeel. Bijzonder is dat ze voorafgaand aan de concerten een cd met het paasrepertoire hebben opgenomen zodat het programma in deze vorm mee naar huis genomen kan worden.
De programmaopbouw is niet zomaar tot stand gekomen. Zorgvuldig zoekt de dirigent naar een verhaallijn waarop hij zijn arrangementen afstemt. Vele arrangementen heeft hij zelf gemaakt waarmee hij de beleving in de muziek kan leggen. De teksten van Margreeth Ras lenen zich uitstekend voor een vierstemmige bewerking en raken het hart.

Vocalgroup VOICE is een gemengde zanggroep van 25 stemmen die muziek op hoog niveau aankan. Ze vormen, met hun klassieke repertoire, een uitstekende aanvulling op de Urker Mans Formatie. Ook binnen deze groep zijn een aantal uitmuntende solostemmen te vinden die hun kwaliteit onderstrepen. Enkele werken die Voice ten gehore brengt zijn: Benedictus van Jenkins, Sanctus van Gounod en Dies Irae van Händel.

Beide zanggroepen hebben eigen cd’s vervaardigd die verkrijgbaar zijn op de concerten.
De Urker Mans Formatie heeft bovendien een heuse DVD opgenomen met een filmscript. De titel van deze DVD is ‘Geloof, hoop en liefde’. De mannen zingen met overgave en beleving en dat is de horen tijdens de concerten.

[AFGELAST] Passie- en Paasconcert Urker Mans Formatie en Voice in Dirksland