• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

[AFGELAST] Museumexcursie naar Museum voor Schone Kunsten in Gent

Gepubliceerd: Donderdag 13 februari 2020 om 11:38

[AFGELAST] Museumexcursie naar Museum voor Schone Kunsten in Gent

Plaats: niet op G-O
Datum: Zaterdag 04 april 2020 08:00 uur


Goeree-Overflakkee - KunstReis had naar de unieke tentoonstelling 'Van Eyck gegaan. Maar helaas moet deze worden gecanceld door de uitbraak van het corona virus in Nederland en de maatregelen die daarop volgden.

[ONDERSTAAND AFGELAST]

Een optische revolutie' met de museumexcursie van 4 april 2020 naar Museum voor Schone Kunsten in Gent. 'Van Eyck. Een optische revolutie'is de grootste Van Eyck-tentoonstelling ooit. Wereldwijd zijn er van deze Vlaamse meester slechts een twintigtal werken bewaard. En zeker de helft daarvan reist naar Gent."

Van Eyck. Een optische revolutie

Tijdens de tentoonstelling keren de acht gerestaureerde buitenpanelen van het gesloten altaarstuk, samen met de nog niet gerestaureerde voorstellingen van Adam en Eva, een laatste maal terug naar het MSK. De 10 resterende panelen van het Lam Gods blijven te zien in de Sint-Baafskathedraal. Voor de eerste en laatste maal in de geschiedenis worden de buitenpanelen in gesprek gebracht met een schat aan werken door Jan van Eyck en zijn atelier, door tijdgenoten en Italiaanse meesters. Speciaal voor deze unieke tentoonstelling worden maar liefst 13 museumzalen volledig heringericht.

In de museumzalen zult u de verwondering ervaren die de tijdgenoten van Jan van Eyck voelden bij het zien van zijn werk. Je komt er dichter dan ooit, bij Van Eycks meesterschap en genie. Bewonder in detail de revolutionaire blik van onze meester. ‘Van Eyck. Een optische revolutie’ wordt een absolute once in a lifetime-ervaring.

Vertrekschema:

7.00 uur Stellendam busstation

7.15 uur Hellevoetsluis Amnesty Internationallaan

8.00 uur Heinenoord busstation

8.15 uur Schaapsweg Ooltgensplaat

8.30 uur Oude Tonge

9.00 uur Zierikzee Grachtweg

Kosten: €72.00, dat is inclusief: busreis in luxe touringcar/ onderweg koffie/thee met iets erbij/ lezing in de bus over Jan van Eyck en de Vlaamse meesters/ entreekaart voor de tentoonstelling en een audiotour.

Meer informatie/aanmelden

Aanmelden het liefst per mail bij Esther Kranendonk: info@KunstReis.eu

Website: www.KunstReis.eu / mere info via tel. 0031(0)621913954

[AFGELAST] Museumexcursie naar Museum voor Schone Kunsten in Gent