• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Help mee: landelijke actie NL-Doet bij natuurspeelplaats De Buutenplaets

Gepubliceerd: Donderdag 13 februari 2020 om 09:18

Help mee: landelijke actie NL-Doet bij natuurspeelplaats De Buutenplaets

Plaats: Ooltgensplaat
Datum: Zaterdag 14 maart 08:00 uur


Ooltgensplaat - Speeltuin De Buutenplaets gaat haar vierde jaar in. Het voormalige schapenweitje bij Sluishaven (Galathese haven) te Ooltgensplaat is een gewaardeerde natuurspeeltuin geworden. "Dat merken we aan het toenemend aantal bezoekers en de complimenten die we ontvangen. Die horen we graag, want de buutenplaets is een initiatief dat volledig op vrijwilligers draait en met hulp van sponsors. Voor ieder staat een attractieve, gratis speelplek voorop. We doen graag een oproep aan iedereen die kinderen een speelplek gunt om zaterdag 14 maart 2020, tijdens de landelijke actie NL-Doet, te komen helpen. We beginnen al lekker vroeg met elkaar..." Lees hieronder meer.

Vele handen maken licht werk

Organisatie: "In het afgelopen jaar zijn veel van onze plannen gerealiseerd. We hechten veel waarde aan veiligheid en daarom zijn alle speeltoestellen nu officieel gekeurd. Het voormalige weeghuisje is gerestaureerd en doet dienst als schuilgelegenheid en ‘kantoor’ van de "speeltuinbaas". Er is nu ook een douche en openbaar toilet. Het Deltawind-kinderfeest afgelopen zomer leerde dat De Buutenplaets daarmee geschikt is als evenementen-locatie."

Van schapenwei naar natuurspeelplaats

"Van een schapenweitje naar natuurspeelplaats moet je groeien. In de eerste fase zijn wilgen geplaatst die goed zijn aangeslagen. Het vergroeningsplan wordt doorgezet waardoor het terrein meer aansluit bij de omgeving met bloemendijken, bomen en houtwallen. We hebben ook plannen voor De Buutenboot, die nu vooral als landmark mooi ligt te wezen. Voor de spettervijver, die hoogzomer helaas met blauwalg te kampen heeft, is een oplossing bedacht. Ook willen we de toegankelijk voor kinderen met een beperking verbeteren, juist zij moeten kunnen spelen.

Vrijwilligersactie NL-Doet

"Alles staat of valt met vrijwilligers (en sponsors!). Hulp is welkom om onze kinderen speelplezier te gunnen. Belangrijke dingen komen eerst; De Buutenplaets moet uit de winterslaap gehaald worden; klaargemaakt voor een nieuw speelseizoen. Op 14 maart doen we mee met de landelijke actie NL-Doet en zijn druk met de voorbereidingen. Klussen die we samen willen aanpakken: De ondergrond van speeltoestellen, picknick-banken en paden moet aangevuld worden (onze sponsors stellen opnieuw bergen zand, houtsnippers en schelpen beschikbaar, waarvoor dank!). Ondanks dat ze die dag ook met zwaar materieel komen, blijft netjes uitspreiden handwerk. Voordat we de vijver weer gaan vullen dient de bodem van aangewaaide ongerechtigheden ontdaan te worden. Er is een hele lijst van grote en kleine klusjes."

Doe mee!

"Dit is dus een oproep aan iedereen die kinderen een speelplek gunt om zaterdag 14 maart te komen helpen. We beginnen al lekker vroeg en gaan tot circa 15:00 uur door op deze zaterdag. Van tevoren aanmelden is niet verplicht, maar wordt op prijs gesteld. Dat kan via een mailtje naar Hans Bal (hans@staalwerken.com) of met een belletje/appje naar tel. 06 303 777 28. Tot ziens op De Buutenplaets!"

Help mee: landelijke actie NL-Doet bij natuurspeelplaats De Buutenplaets