• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Lezing bij KCE in Sommelsdijk over de Gulde Snede

Gepubliceerd: Woensdag 05 februari 2020 om 10:54

Lezing bij KCE in Sommelsdijk over de Gulde Snede

Plaats: Sommelsdijk
Datum: Dinsdag 18 februari 2020 19:30 uur


Sommelsdijk- De Stichting Kunst- en Cultuureducatie (KCE) organiseert dinsdagavond 18 februari 2020 in Sommelsdijk een lezing over de Gulde Snede. "De gulden snede is een bijzonder getal dat ontstaat als je een lijnstuk op een bijzondere manier in twee stukken verdeeld." De lezing wordt gegeven door docent Andreas Vogelaar. Lees hieronder meer.

Vervolg

"De gulden snede wordt ook wel phi genoemd. Phi is al terug te vinden in architectuur van voor Christus. Denk hierbij aan de grote piramides in Egypte en het Parthenon in Griekenland. De gulden snede duikt op allerlei onverwachte plaatsen op, zoals in de architectuur, bij de lengte van je vingerkootjes, bij bloemkolen en filmsterren. In deze lezing kijken we naar een van de mooiste getallenrijen in de wiskunde: de rij van Fibonacci. Wat heeft deze te maken met de gulden snede en hoe hebben grote kunstenaars zoals Da Vinci hier gebruik van gemaakt?

Je komt van alles te weten over de gulden snede en hoe je zelf de gulden snede kunt ontdekken, maar ook dat we er ook weer niet te magisch over moeten denken: het is maar een van vele patronen die we in de natuur kunnen terugvinden. Ten slotte zullen we kijken naar een iets moderne vorm van kunst van de vlakvullingen waar veelal de gulden snede in verstopt zit. Het is tijd om een mysterie te ontrafelen!"

Praktische informatie

De kostprijs van deze lezing, inclusief consumptie, bedraagt slechts €10,00. De lezing start 19:30 uur in de Voorstraat 35 van Sommelsdijk en duurt tot 21:30 uur.

Aanmelden en betalen kan via de website www.kcego.nl of telefonisch: 06-45104961.

Lezing bij KCE in Sommelsdijk over de Gulde Snede