• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

5 mei Herdenkingsavond Bevrijdingsdag 2020 AFGELAST

Gepubliceerd: Maandag 27 januari 2020 om 14:01

5 mei Herdenkingsavond Bevrijdingsdag 2020 AFGELAST

Plaats: Sommelsdijk
Datum: Dinsdag 05 mei 2020 20:00 uur


Sommelsdijk - Organisatie: "Helaas moeten we constateren dat (gezien het overheidsbesluit in de strijd tegen het corona-virus) de herdenkingsavond van 5 mei in de Hervormde Kerk niet door kan gaan."

"In 2015 werden we bijzonder verrast door de grote belangstelling die er was voor de herdenkingsavond in de Hervormde Kerk van Sommelsdijk, die werd georganiseerd ter herdenking van het feit dat Nederland in 1945 werd bevrijd, na vijf jaar Duitse bezetting." Dit jaar, op dinsdag 5 mei 2020, vieren we ’75 jaar bevrijding’. Matthijs Guijt: "En daarom willen we die avond opnieuw een herdenkingsavond houden op de inmiddels bekende locatie in de dorpskerk van Sommelsdijk." Lees hieronder meer.

Voorbereiding

De voorbereidingen daarvoor zijn al in volle gang. "Het wordt een avond vol met verhalen en gedichten, met muziek en samenzang. Centraal staan verschillende gedichten en liederen die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden geschreven door verzetsmensen, vaak in uiterst benarde omstandigheden. Ook ontdekken we dat reeds bestaande gedichten en liederen juist toen voor hen van grote betekenis werden."

Waarom - daarom!

"We zijn er van overtuigd dat deze verhalen, gedichten en liederen het waard zijn om anno 2020 gehoord en gezongen te worden. De (geloofs)strijd en het (geloofs)vertrouwen die er in doorklinken, kunnen ons nog steeds aansporen en bemoedigen!"

Welkom

De organisatie van deze herdenkingsavond is in handen van Matthijs Guijt (initiatiefnemer en organisator), Kees van Walsem (verteller), André van der Beek (organist) en Ries Wessels (trompet). "Noteert u deze mooie avond alvast in uw agenda? Iedereen, jong en oud, is van harte welkom op DV 5 mei 2020 (aanvang: 20.00 uur) in de Hervormde Kerk aan het Marktveld van Sommelsdijk."

Foto: Eerebegraafplaats Bloemendaal (waar veel verzetsstrijders begraven liggen)

5 mei Herdenkingsavond Bevrijdingsdag 2020 AFGELAST