• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Lezing: Plezier of plicht? Huwelijksreizen Nederlanders 19e eeuw

Gepubliceerd: Woensdag 08 januari 2020 om 08:41

Lezing: Plezier of plicht? Huwelijksreizen Nederlanders 19e eeuw

Plaats: Sommelsdijk
Datum: Dinsdag 21 januari 2020 20:00 uur


Sommelsdijk - "Samen naar een luxe en zonnig oord om heerlijk te niksen: vandaag de dag is de huwelijksreis een populair gebruik onder kersverse bruidsparen. Maar waar komt dit gebruik vandaan, en zag de huwelijksreis er altijd al zo uit?" In de Remonstrantse Kerk, Voorstraat 35 in Sommelsdijk wordt op dinsdag 21 januari 2020 een lezing gegeven door Alisa Meijs. Lees hieronder meer.

Lezing: Plezier of plicht

In 2014 studeerde Alisa Meijs, inmiddels al weer enkele jaren bestuurslid van De Motte, af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam met een onderzoek naar de huwelijksreizen van Nederlanders in de negentiende eeuw. Aan de hand van vijf reisjournalen, waaronder dat van een echtpaar van Schouwen-Duiveland, maakte zij een beginnetje aan het onderzoek naar een op dat moment nog vrij onontgonnen geschiedenis van het huwelijksreis als ritueel. Tijdens deze eerste lezing van het winterprogramma van De Motte neemt ze u mee in haar onderzoek en bevindingen.

Tijdstip: inloop vanaf 19:30 uur, aanvang lezing 20:00 uur.

Lezing: Plezier of plicht? Huwelijksreizen Nederlanders 19e eeuw Lezing: Plezier of plicht? Huwelijksreizen Nederlanders 19e eeuw