• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Cursus over Rembrandt; Bijbel en Mythologie te Sommelsdijk

Gepubliceerd: Dinsdag 29 oktober 2019 om 08:44

Cursus over Rembrandt; Bijbel en Mythologie te Sommelsdijk

Plaats: Sommelsdijk
Datum: Vrijdag 15 november 2019


Sommelsdijk- De Stichting Kunst- en Cultuureducatie (KCE) organiseert vanaf 15 november 2019 een 3-delige cursus over Rembrandts Bijbelse en Mythologische werken. Rembrandt is een van de beroemdste Hollandse meesters uit de 17e eeuw. Hij schilderde zowel taferelen uit het Oude als uit het Nieuwe Testament, maar ook fantastisch verhalen uit de Mythologie. Waarom? Wat vond de kerk van deze heidense toestanden?? Deze vragen worden beantwoord tijdens deze cursus. Deze driedelige cursus wordt gegeven door twee docenten: Dominee Jan de Visser, predikant van de Exoduskerk te Sommelsdijk en Esther Kranendonk, docent kunstgeschiedenis. Lees hieronder meer en vergeet je niet aan te melden.

Cursus over Rembrandt

In deze cursus geven de docenten hun visie over de betekenis achter de prachtige bijbelstukken van Rembrandt. Op zo’n 300 schilderijen, etsen en tekeningen liet Rembrandt zijn licht schijnen op vele episodes uit de Bijbel. Hij schilderde zowel taferelen uit het Oude als uit het Nieuwe Testament.
Daarnaast zijn er de fantastische verhalen uit de mythologie die de schilder tot leven laat komen. Vanaf de renaissance putten de kunstenaars niet alleen hun kennis uit de Bijbel. Ook de Griekse en Romeinse godenwereld wordt een bron van inspiratie. Zo wordt de Metamorfosen van Ovidius ook wel de ‘bijbel van de kunstenaar’ genoemd.
De Metamorfosen leenden zich goed voor de historieschilderkunst. Hoogmoed komt voor de val, zonde wordt gestraft en deugd beloond: zulke thema’s zaten vaak achter de mythologische schilderijen.

Het werk van Rembrandt roept ook vragen op: wat vond de kerk van deze heidense toestanden? En waren de schilderijen alleen voor de geschoolde elite? Of begreep Jan met de pet ook welk verhaal werd afgebeeld?

De kostprijs van deze cursus bedraagt slechts € 37,50. De cursus bestaat uit 3 vrijdagochtenden van 10:00-12:00 uur en wordt gehouden in de Voorstraat 35 van Sommelsdijk. De cursusdata zijn: 15, 22 en 29 november.
Aanmelden en betalen met voorkeur via www.kcego.nl of anders telefonisch: 06-20036979.

Cursus over Rembrandt; Bijbel en Mythologie te Sommelsdijk Cursus over Rembrandt; Bijbel en Mythologie te Sommelsdijk