• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Toneelstuk 'Vrouwen met haar op de tanden' op Marktveld Sommelsdijk

Gepubliceerd: Vrijdag 27 september 2019 om 15:21

Toneelstuk 'Vrouwen met haar op de tanden' op Marktveld Sommelsdijk

Plaats: Sommelsdijk
Datum: Zaterdag 12 oktober 2019 14:00 uur


Sommelsdijk - Oktober is traditiegetrouw de 'Maand van de Geschiedenis'. Dit jaar is het landelijke thema "Zij/Hij". Op Goeree-Overflakkee ligt de focus op de vrouwen die vaak een ondergeschikte rol kregen in de geschiedenis van het eiland. Zaterdag 12 oktober verzorgt toneelgroep 'De Droage Keeltjes' twee toneeloptredens op het Marktveld van Sommelsdijk bij het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. Lees hieronder meer.

Vrouwen met haar op de tanden

"Het toneelstuk laat zien hoe een oude vrouw in deze tijd weer verliefd wordt. Door een cursus “hoe om te gaan met een I-pad” heeft ze zich verdiept in de geschiedenis. Ze neemt de kijker mee naar het allereerste begin. Ze vertelt over vrouwen door de eeuwen heen en wie zo belangrijk zijn geweest voor de eilandelijke en landelijke geschiedenis. Vele vrouwen zullen in dit humoristische toneelstuk de revue passeren van het begin tot de moderne tijd van vandaag."

De toneelstukken zijn gratis toegankelijk en aan het einde van de voorstelling wordt met de pet langsgegaan. Tevens is er gelegenheid om kopje koffie met wat lekkers te nuttigen bij het Streekmuseum Goeree-Overflakkee die een van de organisatoren is.

Praktische info

De andere organisatoren zijn de Bibliotheek, het Streekarchief en Historische vereniging De Motte.

Tijden toneelstuk: 14:00 uur en 15:30 uur.
Locatie: bij het Streekmuseum Goeree-Overflakkee, Marktveld Sommelsdijk.

Toneelstuk 'Vrouwen met haar op de tanden' op Marktveld Sommelsdijk Toneelstuk 'Vrouwen met haar op de tanden' op Marktveld Sommelsdijk