• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Bijzonder concert Sempre-Crescendo en Gelders Fanfare Orkest

Gepubliceerd: Dinsdag 24 september 2019 om 10:48

Bijzonder concert Sempre-Crescendo en Gelders Fanfare Orkest

Plaats: Sommelsdijk
Datum: Zaterdag 12 oktober 2019 20:00 uur


Sommelsdijk - In 2019 bestaat Koninklijke muziekvereniging Sempre-Crescendo Middelharnis-Sommelsdijk, 130 jaar! Dit heuglijke feit wordt op zaterdag 12 oktober 2019 gevierd met een bijzonder concert in De Staver in Sommelsdijk. Als bijzondere speciale gast zal Sempre dan het Gelders Fanfare Orkest (GFO) ontvangen.

Het Gelders Fanfare Orkest is een provinciaal orkest dat in 1988 werd opgericht en zich ten doel stelt om de orkestvorm ‘fanfare’ en het repertoire voor fanfareorkest te promoten, in binnen- en buitenland. Het orkest bestaat uit ca 65 leden en komt uit in de hoogste divisie in Nederland, de Concertdivisie. Het orkest speelt op zeer hoog niveau en maakte al diverse tournees naar o.a. Zwitserland en Spanje. Het GFO neemt regelmatig deel aan het prestigieuze Wereld Muziek Concours in Kerkrade, waar in 2017 nog de tweede plaats werd behaald in de Concertafdeling. Ook heeft het orkest diverse CD’s met (ver)nieuw(end) repertoire opgenomen en heeft concerten gegeven met bekende nationale musici. Het Gelders Fanfare Orkest staat onder leiding van dirigent Erik van de Kolk, die in 2011 in Montreux door publiek en vakjury tot beste Europese dirigent werd gekozen. Sempre is er trots op dat zij dit orkest heeft weten te strikken want zij staan garant voor fantastische muziek.

Natuurlijk zal ook Sempre Crescendo van zich laten horen. Dirigent Erik Rozendom, die overigens vele jaren als hoornist deel uitmaakte van het GFO, heeft een afwisselend programma samengesteld met onder meer balletmuziek van Ottorino Respighi, filmmuziek van John Williams en een medley van Queen. De liefhebber van blaasmuziek op hoog niveau mag deze avond dus absoluut niet missen!

De tennishal van De Staver is vanaf 19.30 uur geopend en het concert begint om 20.00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 7,50 per persoon.

Kijk voor meer informatie over Sempre Crescendo op www.sempremiddelharnis.nl of volg ons op Facebook en Instagram. Wil je een instrument leren bespelen? Kom dan meedoen met ons Probeerorkest!

Bijzonder concert Sempre-Crescendo en Gelders Fanfare Orkest Bijzonder concert Sempre-Crescendo en Gelders Fanfare Orkest