• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

PCOB Goeree-Overflakkee start nieuw seizoen met Peter Stam

Gepubliceerd: Maandag 09 september 2019 om 14:09

PCOB Goeree-Overflakkee start nieuw seizoen met Peter Stam

Plaats: Middelharnis
Datum: Maandag 16 september 2019 14:00 uur


Middelharnis - Op maandag 16 september 2019 gaat het nieuwe seizoen van PCOB Goeree-Overflakkee van start en staan de deuren van verenigingsgebouw De Hoeksteen om 13:30 uur weer open. "We nodigen alle leden en iedereen die kennis wil maken met onze vereniging van harte uit hierbij aanwezig te zijn om elkaar te ontmoeten. Deze middag is Peter Stam aanwezig met Bijbelverhalen als kijk- en luisterbeleving." Lees hieronder meer.

Vervolg Peter Stam

"De wijzen uit het oosten, Abraham, Jozef, Mozes, Naomi en Ruth, en Maria. Het zijn figuren die de meesten van ons bekend zijn vanuit deBbijbelse geschiedenis. Verhalen die we hoorden in kerk en op school. Iedereen stelt zich de mensen en hun geschiedenis voor aan de hand van zijn eigen geloofsidee."

"Leer nu die vertrouwde figuren op een andere manier kennen. Peter Stam vertelt Bijbelverhalen door onder andere gebruik te maken van een Powerpoint-presentatie. We zien de geschiedenis voor onze ogen gebeuren. Het verhaal wordt verbeeld weergegeven. We kijken naar stukjes film, naar schilderijen en luisteren naar muziek. Tal van kunstenaars hebben vanuit eigen geloofsbeleving hun ideeën op het witte doek gezet. In de presentatie worden deze uitingen aaneen gesmeed tot een waar kijk- en luisterspel en dat brengt het Bijbelverhaal dichterbij."

16 september, 14:00 uur

Deze middag wordt een presentatie gehouden over Ruth – Ondertiteling: Rouw is liefde die geen huis meer heeft. "Over een jonge vrouw uit Moab die, net weduwe geworden, met haar schoonmoeder Naomi op weg gaat naar Bethlehem en daar een nieuwe toekomst vindt. Met mooie filmfragmenten wordt het oude verhaal dichtbij gebracht en dan blijkt die geschiedenis van lang geleden toch verrassend actueel te zijn."

Van harte welkom!