• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Ouddorpse Open Imkerijdag

Gepubliceerd: Zondag 14 juli 2019 om 03:24

Ouddorpse Open Imkerijdag

Plaats: Ouddorp
Datum: Zaterdag 13 juli 10:00 uur


10.00-16.00 uur De Overkant en imkerij de Likkepot zijn op de landelijke open imkerijdag informatiepunten over het nut van de bijen. 10.00-16.00 uur De Overkant en imkerij de Likkepot zijn op de landelijke open imkerijdag informatiepunten over het nut van de bijen. Gelukkig is er steeds meer het besef dat bijen heel belangrijk zijn. Op de twee informatiepunten in Ouddorp zijn verschillende dingen te doen. Zo kunt u bij imkerij de Likkepot van Jarno Akershoek zien hoe honing ontzegeld en geslingerd wordt, en hoe bijenwas gesmolten wordt.
Ook kun je bij de Likkepot de film van de bij en wij bekijken, de kinderen kunnen zich in een bijenpak laten fotograferen, kaarsje rollen, honing proeven, in de bijenstal kijken, en zijn er diverse bijendrachtplanten en bijenproducten te koop.
Ook kunt u deze dag genieten van heerlijke honing proeverijtjes.

Bij de Overkant ligt het accent vooral op voorlichting en informatie over de bijen. In de mooie tuin staan de bijenkasten, en imker Evy Bhagwandien vertelt graag en met enthousiasme over de bijen en hun nut. Heel inspirerend. De Overkant, Dijkstelweg 33 Ouddorp. Bij het bezoek aan de Overkant kan ook de Hooiberg en de Juunrenne bewonderd worden. Toegang is gratis tussen 10.00 en 16.00 uur. Een leerzaam en gezellig uitje voor jong en oud!

Ouddorpse Open Imkerijdag