• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Avondexcursie naar Tij op Scheelhoek

Gepubliceerd: Vrijdag 19 juli 2019 om 03:23

Avondexcursie naar Tij op Scheelhoek

Plaats: Stellendam
Data: Dinsdag 18 juni 19:00 uur
Maandag 01 juli 19:00 uur
Donderdag 18 juli 19:00 uur


Tij is het gloednieuwe vogelobservatorium op Scheelhoek. Bezoek dit bijzondere gebouw en geniet van de vogelwereld er omheen. Deze zomer organiseert Natuurmonumenten een reeks excursies naar Tij. Kom kijken, geniet van het uitzicht over Haringvliet, de vogels en uiteraard het bijzonder Tij zelf! Tij is het gloednieuwe vogelobservatorium aan de rand van het Haringvliet. Het heeft de vorm van een ei van de grote stern. Maar dan 8 meter hoog en 11 meter lang! En je hebt een 360 graden-uitzicht over een kolonie van die grote sterns, maar ook het weidse Haringvliet en de Haringvlietsluizen. Bezoek dit bijzondere gebouw en geniet van de vogelwereld er omheen. Deze zomer organiseert Natuurmonumenten een reeks excursies naar Tij. Kom kijken, geniet van het uitzicht over Haringvliet, de vogels en uiteraard het bijzonder Tij zelf!

Unieke kans!
De Scheelhoek is normaal gesloten voor publiek. Maar tijdens deze wandeling naar en bezoek van Tij laten we jou genieten van dit natuurgebied. Een unieke natuurbelevenis! 

Vogels
De wandeling alleen al is een belevenis. Door een vochtig buitendijks gebied met loopplanken bereiken we Tij. Van daaruit een weids uitzicht over het Haringvliet. Op eilandjes is het daar in het voorjaar een drukte van jewelste. Sterns en meeuwen broeden er met duizenden paren. Maar ook kluten, brandganzen en plevieren.En uiteraard dat bijzondere vogelobservatorium! In Tij staat een ook prachtige Swarovski telescoop om vogels van nabij te bewonderen. 

Tips van de boswachter:
Neem je verrekijker mee
Trek stevige, dichte wandelschoenen aan
Trek warme kleding aan en een lange broek
De wandeling is geschikt voor kinderen ouder dan 6 jaar
De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur, lengte 2 km
Je kunt gratis parkeren op parkeerplaats Marina Stellendam

Foto: Merijn Koelink

Avondexcursie naar Tij op Scheelhoek