• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

PCOB ledenmiddag: Kijken in de keuken van een schrijfster

Gepubliceerd: Woensdag 06 maart 2019 om 15:44

PCOB ledenmiddag: Kijken in de keuken van een schrijfster

Plaats: Middelharnis
Datum: Maandag 18 maart 2019 14:00 uur


Middelharnis - Maandag 18 maart is schrijfster Joke Verweerd te gast bij de PCOB (Protestants Christelijke Ouderen Bond). "Zij geeft een kijkje in de keuken van een schrijfster; met een lach en een traan. De Hoeksteen Middelharnis, aanvang 14.00 uur, entree €2,00. Deze middag is toegankelijk voor leden en iedereen die kennis wil maken met onze vereniging." Lees hieronder meer.

Joke Verweerd

Joke Verweerd vertelt over het schrijverschap: het ontdekken van de taal, de ontwikkeling van het talent en het omgaan met het "anders dan de anderen zijn" in haar jeugd.
Van het meegaan in andermans verdriet, de gevoeligheid voor sfeer, het moeizaam ontwikkelen van een eigen identiteit, naar de eerste contacten met de uitgever, tot aan de publicatie van haar meest recente boek.

Ook komt de vraag aan de orde of en hoe een Christelijke schrijver zijn/haar overtuiging in zijn boeken laat meespelen. Dit programma wordt afgewisseld door korte voordrachten, een verhaal of een fragment uit een van de romans. Er is gelegenheid vragen te stellen. Het is tijdens dit programma soms stil van ontroering, er zijn momenten van herkenning en er kan zeker ook zo nu en dan hartelijk gelachen worden. De lezing heeft het karakter van een ontmoeting tussen schrijfster en lezerspubliek, het is geen "eenrichtingsverkeer". Een vrolijk kort verhaal uit eigen werk sluit deze ontmoeting af.

PCOB ledenmiddag: Kijken in de keuken van een schrijfster