• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Geef je op voor Calandotoer 2019: gewoon doen! [video]

Gepubliceerd: Maandag 25 februari 2019 om 13:36

Geef je op voor Calandotoer 2019: gewoon doen!  [video]

Plaats: Middelharnis
Datum: Zaterdag 20 april 2019 10:00 uur


[update] Goedereede - Bijna alles is in gereedheid gemaakt om een goede Calandotoer 2019 te kunnen rijden over ons eiland Goeree-Overflakkee. Er zijn al veel aanmeldingen binnen, maar er kunnen er nog bij! Organisator Pieter van der Kamp: "Een inmiddels populaire rit kunnen we wel zeggen, die we samen rijden voor het goede doel: Hospice Calando in Dirksland!" Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman geeft ook dit jaar weer het startschot en deze keer gebeurd dat op het Diekhuusplein in Middelharnis." Lees hieronder snel verder, geef je op én bekijk de video van de laatsgereden toer.

De Calandotoer is een unieke motorrit die iedere drie jaar georganiseerd wordt. Een sponsor-motortoertocht met als doel geld in te zamelen voor het plaatselijke hospice Calando te Dirksland. Bekijk onderaan dit artikel de video van een geslaagde (eerder gereden) rit, die maar liefst totaal 12.500,00 (bij een eerste telling 10.000,00 euro) opleverde voor Hospice Calando!

Route

De route wordt op zaterdag 20 april 2019 gereden richting de polders van ons prachtige eiland en gaat via de dorpen eerst naar Goedereede, waar koffie en thee wordt genuttigd (gesponsord door Spar Goeree) met wat lekkers (Bakkerij De Vries), bij de Hervormde Gemeente Goedereede.

"Dan rijden we route 2 richting de plaats waar de lunch gehouden wordt. We lunchen bij N. Mijnders Melissant BV. en sponsor Jumbo Sperling Ouddorp zorgt voor brood en beleg. Route 3, die we volgen na het lunchen, gaat via de bollenvelden weer richting Middelharnis waar een bekende brassband de dag feestelijk zal afsluiten. VP motorsport zorgt de gehele rit voor een bezemwagen met personeel. Party Service Mierop levert markt kramen, tafels en picknick banken en Strukton Civiel Middelharnis zorgt voor de nodige dixi's ."

Pieter noemt u zo 'tussen neus en lippen door' een aantal van de vele sponsoren, maar ze zijn nu echt niet allemaal te benoemen: het zijn er meer dan 100! De dag van de toer ziet u ze allemaal langskomen. Vele sponsoren hebben zich in de afgelopen tijd gemeld om dit evenement mogelijk te maken, maar in eerste instantie natuurlijk om het goede doel te steunen: hospice Calando in Dirksland.

Hospice Calando in Dirksland

Hospice Calando is een divisie van Stichting Palliatieve Zorg Dirksland. Hospice Calando is al 20 jaar een begrip op Goeree-Overflakkee. "Calando is een algemene instelling, een huis voor iedereen die ongeneeslijk ziek is en bij wie het sterven aanstaande is. Levensbeschouwing of geaardheid spelen geen rol bij het ontvangen van zorg. De persoonlijke betrokkenheid is doorslaggevend. En dat geldt ook voor de betrokkenheid richting familie of andere naasten en bezoekers. Calando zorgt ervoor dat de bewoner een naar omstandigheden zo aangenaam mogelijk verblijf krijgt. In een context die vertrouwd is en lijkt op de thuissituatie. Familie, vrienden en kennissen zijn daar een belangrijk onderdeel van."

Pieter van der Kamp blijft zich voor dit mooie doel inzetten en organiseert daarom iedere drie jaar een Calandotoer.

Calandotoer onderdeel van Calando-promotie Dirksland

De Calandotoer is ondertussen onderdeel van Calando promotie te Dirksland. Pieter van der Kamp: "Bedrijven mailen ons en sturen zelfs persoonlijke berichten op Facebook, om te vragen hoe ze een gift kunnen geven voor Calando. Dat is geweldig, toch! Er worden weer (net als in 2016) enveloppen en kaartjes met geld door de brievenbus gedaan bij de organisatie, maar ook bij Hospice Calando in Dirksland."

Pieter vertelt verder: "Deelnemers betalen €15,00 en krijgen daar koffie, een lunch en een geweldige rit voor terug. Het zal ze aan niets ontbreken en dat allemaal dankzij onze sponsoren. De deelnemers krijgen ook een sponsorformulier bij aanmelding, hiermee vraagt men familie, vrienden en natuurlijk buren om mee te doen met sponsoring voor Calando. Sommige rijders hadden daar in 2016 zo goed gebruik van gemaakt dat ze tot vier keer toe geld bij de organisatie brachten! Sommige bedrijven gingen intern met de pet rond en haalden op die manier een fantastisch bedrag op voor ons goede doel.

Calandotoer kreeg rechten

Een gulle aannemer uit Ouddorp heeft het een aantal jaren geleden mogelijk gemaakt dat Calandotoer een Europees geregistreerd "merk" is. Zo heeft de organisatie van de Calandotoer, maar liefst tien jaar de rechten op deze naam én haar eigen logo met copyright. Zo ligt de Calandotoer gewaarborgd! Pieter: "De onvoorwaardelijke toezeggingen van bedrijven en particulieren maakt het ons nat in de ogen. We waren ons zeer bewust hoe diep Hospice Calando geworteld ligt in de harten op ons eiland (en daarbuiten), maar zó diep, dat hadden we in onze stoutste droom niet durven dromen!"

Sponsoring calandotoer 2019

De sponsoring Calandotoer 2019 loopt volgens de organisatie: "...als een malle! Wil jij ook met ons mee doen? dat kan! Wilt u met uw bedrijf sponsoren en zijn we nog niet bij u langs geweest? Mail ons dan: calandotoer@gmail.com. Wilt u alleen een gift storten, dat mag natuurlijk ook. Calando heeft een ANBI status waardoor uw gift aftrekbaar voor de Belasting is."

Gegevens: Stichting Palliatieve Zorg Dirksland, rekening: NL22RABO0351213767. Onder vermelding van: Calandotoer 2019

Meedoen/aanmelden

Hoe kan ik meerijden met de Calandotoer 2019? Opgeven kan via de mail: calandotoer@gmail.com, je ontvangt dan zo snel mogelijk een inschrijfformulier.

Bekijk HIER het artikel met de video 'Calandotoer is onderdeel van Calandopromotie Dirksland'.

Bron Calandotoer 2019

Geef je op voor Calandotoer 2019: gewoon doen!  [video] Geef je op voor Calandotoer 2019: gewoon doen!  [video] Geef je op voor Calandotoer 2019: gewoon doen!  [video] Geef je op voor Calandotoer 2019: gewoon doen!  [video] Geef je op voor Calandotoer 2019: gewoon doen!  [video]