• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Kayakcentre fishing tournament

Gepubliceerd: Maandag 01 april 2019 om 03:22

Kayakcentre fishing tournament

Plaats: Stad aan 't Haringvliet
Data: Vrijdag 29 maart
Zaterdag 30 maart
Zondag 31 maart


Het haringvliet is van 29 t/m 31 maart a.s. de Kayak Fishing hotspot

Prachtig, in een woord prachtig. De zon komt op en vervuld de lucht met roze en oranje kleuren.
Precies op het moment dat je de perfecte selfie wilt maken zie je in je ooghoek een flikkering op de fishfinder.

 “Het zal toch niet?” fluister je zachtjes, kort gevolgd door het ratelen van je molen. Je slaat aan en het gevecht begint…

Het zou zomaar de ochtend kunnen zijn van een deelnemer aan het Kayakcentre Fishing Tournament. Vissen in het voorjaar is één van de mooiste dingen die er is. De vissen zijn volop op jacht en de omstandigheden zijn puur. Dit maakt evenementen in deze periode zo geliefd onder de kayakvissers.

Van 29 t/m 31 maart a.s. strijden kayakvissers uit onder andere Duitsland, Oostenrijk, Nederland, België en Engeland om felbegeerde prijzen tijdens het eerste Kayakcentre Fishing Tournament. Dit jaar ter vervanging van de altijd succesvolle HPO (Hobie Preditor Open) in Nederland. Georganiseerd vanuit Kayakcentre haar thuislocatie op Jachthaven Atlantica te Stad aan ’t Haringvliet. Met inmiddels al meer dan 45 inschrijvingen uit heel Europa belooft het nu al een mooi evenement te gaan worden!

“Het is geweldig om voor het eerst zelfstandig zo'n mooie wedstrijd te organiseren op het Haringvliet. Zeker op het moment dat de vissen het mooiste zijn.” ~ Alexander Bakker van Kayakcentre

Aan eerdere HPO's namen meer dan 50 kayakvissers deel uit heel Europa. Dat hopen we dit jaar te overtreffen! Er zal gevist gaan worden op snoekbaars en baars op basis van 'catch & release'. Er zijn mooie prijzen te winnen waaronder voor de grootste vis! Diegene welke de meeste centimeters aan vis weet te vangen mag zich de winnaar van de KFT 2019 noemen en is hiermee bovendien gekwalificeerd voor deelname aan de 'Hobie Fishing Worlds 9' en ontvangt een 'air-ticket voucher' (locatie en datum worden nader bepaald)!

Heb je zelf geen kayak dan kun je bij Kayakcentre ook terecht om er één te huren tijdens het evenement. Overigens mag je uitsluitend deelnemen met een kayak, kano of SUP. De beleving vanuit een kayak is zoveel anders dan vanuit een boot, je bent echt één met je omgeving. Vervend visser? Dat moet je gewoonweg geprobeerd hebben.

Zelf meedoen? Dat kan. Bezoek snel kayakcentre.nl voor meer informatie over dit mooie evenement of bezoek https://www.facebook.com/teamkayakcentre/. Online inschrijvers voor 15 februari 2019 zijn bovendien verzekerd van een  wedstrijdshirt.

Voorlopig programma:
Vrijdag 29 maart             pre-fishing en registreren
Zaterdag 30 maart          wedstrijd dag 1
Zondag 31 maart            wedstrijd dag 2Kayakcentre fishing tournament