• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

StarkLinneman Quartet featuring Anton Boairskikh

Gepubliceerd: Vrijdag 22 maart 2019 om 03:22

StarkLinneman Quartet featuring Anton Boairskikh

Plaats: Goedereede
Datum: Vrijdag 22 maart 20:00 uur


20.00 uur StarkLinneman Quartet featuring Anton Boairskikh in de Toren van Goedereede. 20.00 uur StarkLinneman Quartet featuring Anton Boairskikh in de Toren van Goedereede. 

In samenwerking met de Kunststichting Goedereede organiseert StarkLinnemann een wel heel bijzonder concert. Op 22 maart vanaf 20.00 uur zal de band in de Toren van Goedereede musiceren met de Russische trombonist Anton Boiarskikh. Boiarskikh zal ruim een week in Nederland verblijven om een aantal concerten met hen te geven waarbij Goedereede de primeur heeft. Een uitgelezen mogelijkheid om deze bijzondere musicus uit St Petersburg aan het werk te zien!

Boiarskikh
StarkLinnemann heeft Anton Boiarskikh leren kennen tijdens hun tournee vorig jaar november naar Berlijn, Baltische Staten en St Petersburg. Zij gaven daar een aantal concerten waaronder in het fameuze New Stage Alexandrinsky Theater en een masterclass aan Russische muziek studenten in het Mussorgsky Jazz College. De samenwerking met Boiarskikh verliep zo goed dat StarkLinnemann de trombonist heeft weten te contracteren voor een kleine tournee in Nederland. De trombonist is overigens niet voor het eerst in ons land. Hij behaalde zijn Master’s degree Jazz Trombone aan het conservatorium in Amsterdam waar hij een tijd studeerde. Hij gaf concerten in Rusland, Nederland, Baltische Staten, Denemarken en Engeland en is een laureaat op internationale concoursen en festivals. Op dit moment is hij solist bij Jazz Philharmonic Orchestra en leidt hij zijn eigen groep Dizzy Dutch Duck. Met deze band wil hij jazz vermengen met moderne elektronische muziek.

Programma
Speciaal voor dit concert in de Toren heeft Paul Stark een Torensuite gecomponeerd die zal worden uitgevoerd door het StarkLinnemann Quartet featuring Anton Boiarskikh! In dit stuk is op slimme wijze een aantal bekende jazzstandards verwerkt die menigeen zal herkennen. Ook zal wat eigen werk van StarkLinnemann ten gehore worden gebracht speciaal gearrangeerd voor quartet bezetting met trombone.

De avond begint in trio bezetting. Vooruitlopend op het Beethoven Jaar in 2020 wordt Stark’s bewerking voor jazztrio op de pastorale pianosonate opus 28 van Beethoven voor het eerst op het eiland opgevoerd. Een prachtige opmaat voor een uniek concert met een Russisch musicus op een locatie met vleugel en prachtige akoestiek!

 

StarkLinneman Quartet featuring Anton Boairskikh