• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Dagtocht KCE naar de zwarte farao's in Assen

Gepubliceerd: Dinsdag 19 februari 2019 om 09:07

Dagtocht KCE naar de zwarte farao's in Assen

Plaats: niet op G-O
Datum: Zaterdag 13 april 2019 08:00 uur


Regio - De Stichting Kunst en Cultuur Educatie Goeree-Overflakkee (KCE) organiseert op zaterdag 13 april 2019 een bustocht naar het Drents museum in Assen. Daar is een grote expositie over Nubië, land van de zwarte farao’s. Lees hieronder meer en geef je op.

Vanaf december 2018 presenteert het Drents Museum in Assen in samenwerking met het Museum of Fine Arts in Boston de tentoonstelling over Nubië, het land van de zwarte farao’s. Driehonderd topstukken uit Boston zijn in het museum in Assen te zien. Het betreft voorwerpen uit de gehele periode van de Nubische beschaving (van 2400 v. Chr. tot 350 na Chr). De tentoonstelling vertelt het verhaal over de haat-liefde verhouding tussen het oude Egypte en de zuidelijke Nubische koninkrijken. In de periode tussen 750 en 664 v. Chr. veroveren de Nubiërs Egypte. Deze periode waarin Zwarte Farao’s over het Egyptische rijk heersen, is de 25e dynastie en staat centraal in de expositie.

Onder leiding van George Reisner verrichtten wetenschappers van het Museum of Fine Arts in Boston van 1916 tot 1920 archeologisch onderzoek in de omgeving van het oude Napata, de hoofdstad van het Nubische koninkrijk. Topstukken komen onder meer uit de piramiden van koning Taharka en koningin Malakaye.

Deze tentoonstelling, die een relatief onbekende beschaving uit de oudheid belicht, sluit aan bij de missie van het Drents Museum: het Drents Museum toont Drenthe een blik op de wereld en biedt de wereld een blik op Drenthe. Het Drents Museum heeft inmiddels een rijke traditie opgebouwd van grote internationale archeologische tentoonstellingen, zoals Het Terracotta Leger van Xi’an (2008), Dode Zeerollen (2012), Maya’s (2016) en Iran-Bakermat van de beschaving (juni 2018).

Het programma van deze dag ziet er als volgt uit: 07.00 uur vertrek vanaf de garage van Mijnders in Melissant, 07.15 uur gemeentehuis Middelharnis en 07.30 uur busstation Oude-Tonge. Bij aankomst in Assen is er koffie met gebak en van 11:00 uur tot 17:00 uur is het museum te bezoeken. Het Drents museum is een groot en veelzijdig museum waar je vele uren met gemak door kan brengen.

De kosten voor deze dag naar Assen bedraagt slechts €50,00 p.p. inclusief busreis, koffie met gebak en de entree. De lunch is voor eigen rekening.

Aanmelden kan via www.kcego.nl onder Evenementenaanbod of via infokcego@gmail.com.

Tekst Stichting Kunst en Cultuur Educatie Goeree-Overflakkee (KCE)

Dagtocht KCE naar de zwarte farao's in Assen Dagtocht KCE naar de zwarte farao's in Assen