• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Inloophuis De Boei: Als alles voorbij is, begint het vaak pas

Gepubliceerd: Maandag 04 februari 2019 om 11:55

Inloophuis De Boei: Als alles voorbij is, begint het vaak pas

Plaats: Ouddorp
Datum: Dinsdag 12 februari 2019 13:00 uur


Ouddorp - Op 12 februari 2019 is er bij inloophuis de Boei weer een activiteit. Dit maal een Biografie (levensloop) workshop. Een heftig bericht: "U heeft kanker". Wanneer men dit bericht heeft gekregen begint er vaak een intensief traject. Operaties, bestralingen, chemotherapie. Pas als dat allemaal klaar is, komt vaak het besef wat er gebeurd is. Waar de omgeving weer over gaat tot de orde van de dag, rijst dan de vraag waar je terecht kunt met jouw verhaal en jouw vragen. Voel je gehoord bij Inloophuis De Boei en kom naar deze gratis workshop in Ouddorp. Lees hieronder verder.

Inloophuis de Boei

Inloophuis de Boei is een ontmoetingsplek waar mensen, van Goeree-Overflakkee, Voorne-Putten en Schouwen, die geraakt zijn door kanker terecht kunnen. Niet alleen voor mensen die zelf kanker (gehad) hebben, maar ook voor hun partners, kinderen, familie en nabestaanden. Vaak zijn mensen – als ze voor het eerst over de drempel zijn gekomen – aangenaam verrast door het warme welkom. Maar ook door de aandacht voor hun verhaal, een luisterend oor en de herkenning die ze vinden.

Workshop

Vanaf 10.00 tot 12.00 uur is er een inloop met koffie/thee. Na de meegebrachte lunch begint om 13.00 uur een biografie (levensloop) workshop die gegeven wordt door Jan Wiersma, een enthousiast en veelzijdig spreker. Hij begint met een korte inleiding over de geschiedenis van de aandacht voor een eigen biografie. Mensen doen al heel lang hun best zichzelf te kennen. In onze tijd heeft zich dat ontwikkeld tot de ‘biografische methode’. Met een paar oefeningen volgt uitleg over die methode. Die oefeningen geven meer zicht op de eigen levensloop. De oefeningen zijn individueel. Wie de resultaten van de oefeningen wil delen; prima. Wie alles voor zichzelf wil houden; ook goed. Om mee te doen aan de oefeningen is geen enkele ervaring vereist.

Het doel van de workshop is:

1. Inzicht in de manier waarop onderzoek van je eigen levensloop plaatsvindt

2. Kunnen bepalen of deze methode voor jou van betekenis kan zijn.

Deelname is gratis. U vindt inloophuis de Boei aan de Overkant, Dijkstelweg 33 te Ouddorp.

Is de afstand naar Ouddorp een probleem of het reizen met het Openbaar Vervoer een obstakel voor u dan kunt u gebruik maken van onze gratis chauffeursdienst, graag bellen naar 06 22111572 of via de mail info@deBoeigo.nl