• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Met KCE G-O naar zaterdagmiddagmatinee Concertgebouw

Gepubliceerd: Maandag 04 februari 2019 om 11:17

Met KCE G-O naar zaterdagmiddagmatinee Concertgebouw

Plaats: meerdere dorpen
Datum: Zaterdag 16 februari 2019 09:00 uur


Sommelsdijk- De Stichting Kunst- en Cultuureducatie (KCE) organiseert zaterdagmiddag 16 februari 2019 een bustocht naar het Zaterdagmiddagmatinee in het Amsterdam Concertgebouw. "Dirigente Xian Zhang begint met Kate Whitley...." Lees hieronder het hele programma en geef je op. Er zijn ook verschillende opstapplaatsen op ons eiland.

Programma

Dirigente Xian Zhang begint met Kate Whitley. Die behoort tot de nieuwe generatie componisten met een open kijk op de muziekpraktijk. Voor de wereldvrouwendag 2017 schreef ze op de teksten van Malala een werk dat zonder omwegen tot het collectieve geweten spreekt. Uit de toespraak die het dappere tienermeisje in 2013 voor de jongeren van de Verenigde Naties hield, citeert ze “let us speak out”.

Guiseppe Verdi bespeelde als tiener het orgel en schreef voor het kerkkoor. Als tachtiger keerde hij terug naar de wereld van zijn jeugd en verdiepte zich in de werken van Palestina.
Twee monumentale werken waren het gevolg: een Stabat Mater en een Te Deum. Met twee eerdere composities werden ze gebundeld als de Quattro pezzi sacri, het laatste werk dat de 84-jarige meester publiceerde.

Modest Moesorsgski haalde maar de helft van Verdi’s leeftijd. Hij overleed als 42-jarige, teleurgesteld en doodgedronken. Zijn laatste grote werk is de geniale cyclus “Liederen en dansen van de dood”, die smeekt om een orkestratie. Sjostakovitsj voelde de genialiteit van het werk tot in zijn botten en maakte in 1962 een orkestratie die slagschaduwen werpt over zijn eigen latere vocale werken.

Whitleyl: Speak out Nederlandse première
Moesorgski: Liederen en dansen van de dood (arr. D. Sjostakovitsj)
Verdi: Quattro pezzi sacri

Kosten en opgave

De kostprijs van deze busreis inclusief toegang tot het concertgebouw bedraagt slechts €50,00. De opstapplaatsen van de bus zijn: Mijnders Melissant, gemeentehuis Middelharnis en busstation Oude-Tonge. Aanmelden en betalen kan via de website www.kcego.nl of telefonisch: 06-45104961.

Met KCE G-O naar zaterdagmiddagmatinee Concertgebouw