• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Ook dit jaar weer topdarts in De Bommelstee Den Bommel

Gepubliceerd: Dinsdag 29 januari 2019 om 11:34

Ook dit jaar weer topdarts in De Bommelstee Den Bommel

Plaats: Den Bommel
Datum: Zaterdag 16 februari 2019 09:00 uur


Den Bommel - Zaterdag 16 februari 2019 staat De Bommelstee in Den Bommel weer in het teken van topdarts. Dit is alweer de zevende editie die georganiseerd wordt door Stichting De Bommelstee in samenwerking met Dartshop Kattestaart uit Dirksland. Lees hieronder meer.

"De afgelopen zes edities was Deltarent de hoofdsponsor van dit grootste en zwaarst bezette darttoernooi van de regio Zuid-West Nederland. Alleen hebben zij dit jaar aangegeven niet meer te willen investeren in de dartsport. Namens Stichting De Bommelstee willen we wel op deze manier Jan de Graaff hartelijk bedanken voor de jarenlange ondersteuning, zonder hem was het namelijk niet mogelijk geweest om dit jaarlijkse dartspektakel te organiseren.

Na het wegvallen van hoofdsponsor Deltarent is Stichting De Bommelstee druk opzoek gegaan naar nieuwe hoofsponsors en uiteindelijk hebben Jan de Bakker Internationaal Transport (Den Bommel), M. van Zanten Transport & Overslag BV (Middelharnis) en Breesnee Uien BV (Achthuizen), met daarnaast enkele subsponsors de handen ineengeslagen om dit geweldige dartevenement vervolg te geven. Dit jaar zal het toernooi het Open Den Bommel genoemd worden en kunnen we ook dit jaar bekend maken dat er een totale prijzenpot van ruim 3.000 euro ter beschikking wordt gesteld. De uiteindelijke winnaar van het hoofdtoernooi gaat er van door met een hoofdprijs van 1.000 euro.

Het Open Den Bommel werd de afgelopen jaren steeds meer een begrip in Nederland en België, en ook dit jaar is dan ook de verwachting dat er vele topdarters uit de Benelux aanwezig zullen zijn. Als primeur kunnen we al melden dat voormalig WDF-wereldkampioen en meervoudig winnaar van diverse BDO-toernooien, Wesley Harms uit Heerhugowaard dit jaar deel zal nemen aan zowel het koppeltoernooi, als het hoofdtoernooi. Ook van de partij is Sharon Prins uit Zoetermeer, die op dit moment de zevende plaats bekleedt op de internationale damesranglijst en vorig jaar al het damestoernooi wist te winnen in Den Bommel.

Er is naast de naamswijziging nog een verandering, zo zal er dit jaar geen apart jeugdtoernooi georganiseerd worden op de vrijdagavond. Mocht de jeugd deel willen nemen op de zaterdag, dan is dit mogelijk, mits zij de leeftijd van zestien jaar hebben bereikt. Wat wel hetzelfde blijft, is dat de wedstrijdleiding in handen ligt van Dartshop Kattestaart en dat de finales geleid zullen worden door internationaal scheidsrechter Marco Meijer, woonachtig te Sommelsdijk.

De zaal zal op zaterdag 16 februari open gaan om 09.30 uur en eerst zal er gestart worden met het koppeltoernooi om 10.45 uur, tegelijkertijd zal ook het damestoernooi starten. Net als elk jaar kunnen de dames profiteren van een speciale aktie. Zij betalen slechts eenmalig inschrijfgeld en nemen deel aan zowel het damestoernooi, als het hoofdtoernooi. Dit hoofdtoernooi start rond de klok van 14.00 uur en daar krijgt iedereen de kans om veel te spelen, tenslotte zal er eerst gespeeld worden in poules en daarna zal er ook nog een winnaars- en verliezersronde afgewerkt worden."

Inschrijven kan niet meer.

Tekst en foto John Lokken

Ook dit jaar weer topdarts in De Bommelstee Den Bommel