• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Zuidwester Mannenkoor zingt over worsteling ramp 1953 in Oude-Tonge

Gepubliceerd: Vrijdag 11 januari 2019 om 06:50

Zuidwester Mannenkoor zingt over worsteling ramp 1953 in Oude-Tonge

Plaats: Oude-Tonge
Datum: Vrijdag 25 januari 2019 20:00 uur


Oude-Tonge - Het Zuidwester Mannenkoor uit Sommelsdijk geeft op vrijdag 25 januari 2019 een concert in de Hervormde Kerk in Oude Tonge. Het projectkoor staat onder leiding van Martin en Jos Mans, vader en zoon. Ze dirigeren en begeleiden het koor afwisselend en bovendien zingt Jos solo. Zangers van het eiland maar ook uit de gehele zuidwesthoek van het land nemen deel aan dit ludieke project. Centraal in het repertoire staat het water waarmee de worsteling sinds ‘de ramp’ in 1953 gevoeld wordt. Lees hieronder meer.

Oude Tonge werd in 1953 zwaar getroffen. Liederen als ‘De Storm en Ruwe Stormen’ komen aan bod. Maar ook het Flakkeese volkslied vertelt hoe het water altijd een rol heeft gespeeld in de geschiedenis. Het indrukwekkende werk ‘Luctor et Emergo’ dat Martin Mans heeft bewerkt voor mannenkoor, vertolkt de typerende worsteling. Een onderdeel dat hierop aansluit zijn vaderlandse liederen zoals: De Zilvervloot en het Wilhelmus.’ Het is indrukwekkend hoe in enkele repetities een hoog niveau bereikt is. De zangers repeteren, naast de repetitiedagen, thuis met behulp van mp3-bestanden.

Bijzonderheden:
Datum : vrijdag 25 januari 2019
Locatie : Hervormde Kerk, Kerkring 1, Oude Tonge
Aanvang : 20.00 uur
Toegang : Online €12,50. Aan de kerk €15,00.
Leden van de PCOB, KBO en de ANBO betalen €11,00 en kinderen t/m 11 jaar €5,00.
Reserveren: www.martinmans.nl of via tel. 06-25391903
Voorverkoop van kaarten: Van der Boom boeken en muziek, Voorstraat 41, Sommelsdijk.

Overige informatie
De bekende Flakkeese musici Martin en Jos Mans, vader en zoon, zijn beiden hun eigen weg gegaan in de muziek maar bundelen in dit project hun krachten en vullen elkaar aan. Jos is een getalenteerd solozanger en pianist terwijl Martin het orgel bespeelt en boogt op een jarenlange ervaring als mannenkoordirigent. Het gaat erom één geheel te vormen van de stemmen die onderverdeeld zijn in vier partijen. Het eerste project bevat drie concerten waarvan de eerste op 12 januari in Yerseke, 25 januari in Oude Tonge en 1 februari in Haamstede. De enthousiaste zangers kijken erg naar uit naar hun eerste optredens. Een openlucht evenement bij de vuurtoren van Ouddorp, waar onder andere dit mannenkoor optreedt, is in ontwikkeling.

Zuidwester Mannenkoor zingt over worsteling ramp 1953 in Oude-Tonge