• Nieuws

  • Recreëren

  • Bedrijven

Meer resultaten

Uniek orgelconcert: The Art of Ard

Gepubliceerd: Donderdag 10 januari 2019 om 20:25

Uniek orgelconcert: The Art of Ard

Plaats: Middelharnis
Datum: Zaterdag 26 januari 2019 19:30 uur


Middelharnis - Een bijzonder orgelconcert zal binnenkort worden gegeven. Op het grootste orgel van Goeree-Overflakkee, in de Grote of St. Michaëlskerk te Middelharnis, hoopt zaterdagavond 26 januari 2019 Ard van der Linden plaats te nemen op de orgelbank, om het publiek te trakteren op een improvisatieconcert. Inderdaad: trakteren, want de entree is gratis! Het is al weer even geleden dat Ard op Goeree-Overflakkee concerteerde.... Lees hieronder meer en voel je welkom.

The Art of Ard

"Het is al weer even geleden dat Ard op Goeree-Overflakkee concerteerde. Studie aan het Conservatorium in Tilburg en andere activiteiten zorgden ervoor dat het een poosje stil was rondom deze jonge (18) getalenteerde musicus. Tijdens zijn studie aan het conservatorium werd steeds duidelijker dat Ard’s visuele beperking het vrijwel onmogelijk maakt om zich verder te bekwamen in literatuurspel. Enerzijds vindt hij dat jammer, anderzijds is het een gegeven dat slechtziende organisten dikwijls juist grote improvisatoren zijn. En dat is precies waar Ard zich nu meer en meer op aan ’t toeleggen is. Én waarnaar iedereen op 26 januari naar kan komen luisteren. Die zaterdagavond geeft Ard een orgelconcert met als titel ‘The Art of Ard’. ‘Art’ is het Engelse woord voor ‘kunst’. De titel van het concert wil dus zeggen: ‘De kunsten van Ard’. Het concert wordt gevormd door een ‘wereldreis’ door allerlei muziekstijlen en -vormen, afkomstig uit diverse landen. Voor elk wat wils. Improvisaties en eigen bewerkingen die teruggrijpen op de Hollandse koraaltraditie, de Franse romantiek, de Duitse barok, maar ook een Russische Dans, een Zuid-Amerikaans Adagio en diverse andere muzikale creaties zullen te beluisteren zijn. Daarnaast zal Ard improviseren op verzoek. En omdat hij zijn publiek graag in de watten legt, zorgt Ard er ook voor dat beneden in de kerk van begin tot eind te zien is hoe hij boven, aan de speeltafel van het drieklaviersorgel, aan het werk is om een verscheidenheid aan klanken uit de ruim vierduizend pijpen van dit instrument te halen. Bovendien zal er deze avond een special guest aanwezig zijn. Wie dat is, houdt Ard tot aan het concert geheim. Wel staat nu al vast dat deze tijdens het concert in het zonnetje gezet zal worden. Al met al een avond vol verrassingen."

Het concert duur ongeveer een uur en begint om 19.30 uur. Na afloop zal een collecte worden gehouden. Natuurlijk is iedereen hartelijk welkom.

Uniek orgelconcert: The Art of Ard